Exact en Tradecloud lanceren eenvoudige ketenintegratie voor de industrie en handel

Met deze oplossing hebben Exact gebruikers de meest moderne standaard in handen voor het uitwisselen van data met hun leveranciers of klanten.

Exact en Tradecloud, het supply chain platform voor de industrie, kondigen aan dat ze samen een module lanceren, de ‘Supply Chain Connector’, waarmee het veel eenvoudiger is voor Exact gebruikers om digitaal samen te werken met hun leveranciers of klanten.

Waarom digitale ketenintegratie?

Onder ketenintegratie verstaan we het delen van gegevens over producten en orders tussen samenwerkende bedrijven zoals productiebedrijven met handelsbedrijven. Onderling wisselen ze productinformatie uit, orders, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. Tegenwoordig gebeurt veel van deze gegevensuitwisseling nog met email, telefoon, en pdf-documenten. Ook EDI (Electronic Data Interchange) is minder geschikt voor de dynamische processen in de industrie.

De industrie in Europa is, via het Smart Industry initiatief, gestart met een vorm van digitale ketensamenwerking waarbij uitsluitend elektronische berichten worden uitgewisseld. Dit is sneller en foutlozer dan met niet-digitale middelen, en goedkoper en veiliger dan met EDI.

Wat zijn de voordelen?

 • Eén interface met de buitenwereld i.p.v. vele N:N connecties
 • Gebruik maken van standaard berichten en standaard software
 • Snelle implementatie en lagere kosten
 • Gebruik maken van bestaande standaarden en netwerken (zoals SCSN)

Wat levert het op?

Gebruikers besparen tot 50% minder handmatig werk, maar naast kostenbesparingen heeft de pandemie ons ook geleerd dat we sneller en flexibeler de supply chain moeten aansturen. Digitaliseren is noodzakelijk om snel te kunnen reageren en voorbereid te zijn op veranderende marktomstandigheden.

Auke Hylarides, Principal Product Marketing bij Exact: ” Onze samenwerking met Tradecloud heeft al geleid tot meerdere Exact Globe gebruikers, die via het platform hun leveranciers digitaal hebben aangesloten. Hierdoor besparen ze kosten, wordt de doorlooptijd verkort en ze sturen ze alleen nog op uitzonderingen.

Tonnis de Boer, directeur bij Tradecloud: “Met deze nieuwe ERP Connector kunnen we bedrijven met Exact Globe als ERP helpen om handmatig werk te automatiseren en sneller samen te werken met hun leveranciers of klanten. We zijn blij om onze samenwerking met Exact uit te breiden, samen kunnen we bedrijven in de industrie en handel een toekomstbestendig ERP systeem bieden en we zijn blij om als partner samen te werken.”

Voor meer informatie kunt u zich aanmelden voor het webinar over digitale ketenintegratie.

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---