Snel, flexibel en nauwkeurig plannen 

Shop Floor Control, ERP op de werkvloer

De productie moet altijd sneller, flexibeler en nauwkeuriger. Shop Floor Control (SFC) ondersteunt dit door informatie direct op de werkvloer aan te bieden. Andersom wordt op de werkvloer de voortgang van het productieproces ook direct vastgelegd in SFC.

Snel en zonder papier voortgang en verbruik afhandelen

Op een PC of tablet krijgt de medewerker de informatie over de bewerkingen en productieorders, die hij/zij moet uitvoeren.

 • De tijd tussen ‘start’ en ‘gereed’ wordt direct op de medewerker en de productieorder geboekt.
 • De status van de productieorder wordt direct bijgewerkt in de grafische capaciteitsplanner, de Visual Scheduler. Zowel de voortgang als de nacalculatie vult zich automatisch.
 • De medewerker kan de verbruikte onderdelen van de stuklijst direct afboeken, de productieorder gereed melden en de voorraad eindproduct boeken.

Oriëntatie afspraak plannen

De voordelen van Shop Floor Control

Voor de één is inzicht in de voortgang belangrijk, voor het ander bespaart SFC veel werk door direct op de werkvloer materiaal af te boeken en uren te registreren. Alle mogelijke voordelen op een rij:

 • U ziet direct hoever elke productieorder is in het proces. Dit vindt u ook weer terug in de Visual Scheduler . Hier kunt u uw prioriteiten en planningsbeslissingen weer op aanpassen.
 • Voorkom dubbel werk en overbodige administratie; Geen uren en materialen meer opschrijven en achteraf weer inkloppen. U bespaart tijd, geld en het is veel nauwkeuriger.
 • Uw medewerker geeft zelf aan hoeveel er gereed zijn op de productieorder. Ideaal voor de planner/productiechef om de voortgang van iedere order te monitoren.

Bekijk de evenementen en webinars

Hardware onafhankelijk

Shop Floor Control van Exact is hardware onafhankelijk. U bepaalt zelf welke apparaten u als terminal wilt gebruiken op uw productievloer. U kunt tablets van Apple of Samsung gebruiken, maar ook een oude PC. Door een (bluetooth) scanner aan de terminal te koppelen voorkomt u bovendien typefouten van bijvoorbeeld serienummers. Voor een relatief lage investering houdt u uw ‘Shop Floor in Control’ en kunt u sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken!

Oriënteren? Maak een vrijblijvende afspraak
Vragen? Neem contact op met Roland ten Broeke!
Roland ten Broeke
Commercieel Directeur "We helpen onze klanten graag écht verder. Niet alleen door ze te automatiseren, maar door een complete effectiviteitsslag. Maak vrijblijvend een afspraak en wij komen bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken."
Andere veel gebruikte functionaliteiten in Globe+
 • Word een digitale fabriek met AB Manufacturing Control

  Wilt u handelingen op de werkvloer digitaliseren? Uw medewerkers gaan dan via uw eigen interfaces met Exact Globe+ communiceren.

  Lees meer
 • Plannen met de Visual Schedular

  Productieorders met Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/productielijnen.

  Lees meer
 • WMS

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer.

  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---