Concurrerend leveren door inzet leveranciersbeoordeling!

Leveranciersbeoordeling in Exact Globe+

U wilt graag tevreden klanten. Maar stellen uw leveranciers u ook tevreden? En zo ‘ja’, waarover bent u dan tevreden of juist ontevreden? Op welke aspecten beoordeelt u überhaupt een leverancier: kwaliteit, prijs, levertijd, leverbetrouwbaarheid. Om tevreden klanten te houden, moet u concurrerend blijven leveren en dus ook concurrerend blijven inkopen. Immers, uw grondstoffen en halffabricaten bepalen ook de prijs, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van uw product. Grip op uw leveranciers is daarom belangrijk!

Houd controle over uw leveranciers

Exact biedt u veel mogelijkheden (o.a. standaard modules) om grip te krijgen en te behouden op uw leveranciers. Zo is het mogelijk om de kwaliteit van de binnenkomende goederen te administreren en meten. Hiermee kunt u per periode rapporteren welke mankementen de inkomende goederen hadden. Indien nodig kunt u goederen ook blokkeren totdat ze gebruikt mogen worden.

Daarnaast is een vergelijking op productniveau tussen leveranciers, op het gebied van prijs en levertijd, met één druk op de knop uit Exact Globe+ te halen. Bovendien biedt Globe+ u de mogelijkheid om de betrouwbaarheid van uw leveranciers te meten. Met de orderprestatiedatum kunt u leveringen beoordelen op basis van wat is afgesproken of bevestigd door de leverancier.

Voorkom escalaties en dwing betere prestaties af

Met deze informatie in Exact Globe+ bent u in control. U voorkomt escalaties en u heeft een betere onderhandelingspositie, wanneer uw leverancier bij u aan tafel zit.

Ga nog een stap verder met ketenintegratie

Heeft u al voldoende grip op uw leveranciers en wilt u de samenwerking naar een hoger plan tillen? Praat met uw crediteuren dan eens over ketenintegratie en JIT-leveringen. Exact biedt aanvullende tools om via een cloud-netwerk crediteuren real-time toegang te geven tot uw materiaalbehoefte en dit te leveren. Dit bespaart u veel tijd, uw leveranciers zijn beter afgestemd op uw proces!

Meer weten over leveranciersbeoordeling en ketenintegratie?

Door Exact Globe+ goed in te richten krijgt u meer grip op uw leveranciers en de resultaten van uw leveranciers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van leveranciersbeoordeling en ketenintegratie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Andere veel gebruikte functionaliteiten in Exact
 • Materiaalplanning (MRP)

  De MRP module biedt u inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

  Lees meer
 • Word een digitale fabriek met A.B. Process Control

  Wilt u handelingen op de werkvloer digitaliseren? Uw medewerkers gaan dan via uw eigen interfaces met Exact Globe+ communiceren.

  Lees meer
 • StockDash, uw voorraad beter beheren!

  Met StockDash heeft u meer inzicht in uw voorraad. Optimaliseer bestelgrootte en bestelniveau en verlaag uw voorraad zonder risico.

  Lees meer
Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---