Op kosten besparen door efficiënt voorraadbeheer

MRP, inzicht in behoefte van materialen en uren

Exact levert binnen het product Globe+ een volledige MRP module.

Wat is MRP ?

Een MRP module staat voor Material Requirements Planning. Eenvoudig gezegd: inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd. Door middel van MRP kunt u letterlijk in één oogopslag zien waar bijvoorbeeld over drie weken een materiaaltekort ontstaat, of welke orders welke onderdelen nodig hebben.

De belangrijkste voordelen van MRP

Het belangrijkste voordeel van een goede Material Requirements oplossing is gemak, want een MRP kan o.a. grafisch bestelvoorstellen doen, productieadviezen genereren en diverse scenario’s doorrekenen. Met MRP in Exact Globe+ kunt u:

 • Optimale voorraadniveaus bepalen; niet misgrijpen én geen onnodige ruimte en liquide middelen innemen.
 • Inkopen en produceren op basis van lopende orders
 • Inzicht in doorlooptijden en leverdata
 • Halffabricaten op stuklijsten doorberekenen

Dit levert u veel voordelen op, zoals een hogere leverbetrouwbaarheid en een forse besparing op voorraadkosten. Voorwaarde is wel dat Globe+ goed is gevuld met de juiste stamgegevens: orders, bestellingen, productieorders, verkooporders, budgetten en planning uiteraard.

Complexe logistiek

Heeft u uw interne processen op orde en heeft u te maken met complexe logistiek, dan is MRP écht wat voor u. Is er nog ruimte voor verbetering in uw organisatie, dan kan het lean maken van uw processen veel extra rendement opleveren vóór u MRP gaat implementeren. Graag helpen wij u om deze belangrijke stappen te nemen in het verder optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

Andere veel gebruikte functionaliteiten in Globe+
 • WMS

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer.

  Lees meer
 • Visual Schedular

  Productieorders met Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/ productielijnen.

  Lees meer
 • Kanban

  Een Kanban systeem zorgt ervoor, dat voorraden worden aangevuld op basis van verbruik.

  Lees meer
Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---