Materiaalstromen effectief beheren!

Kanban in Exact Globe+

Heeft u in de productie voortdurend materialen of halffabricaten nodig die u moet aanvullen? En bestelt u dat door telkens opnieuw te administreren of te rekenen? Kanban, een Lean Manufacturing techniek, lost dit feilloos en simpel voor u op! Met Kanban houdt u uw grijpvoorraad op peil zonder administratie en zonder te plannen. Exact biedt u twee oplossingen om ook Kanban in Exact Globe+ te registreren. Een kwestie van slimmer werken, door Lean principes en Exact Globe+ te combineren.

Wat is Kanban?

Kanban (2BIN) is effectieve manier om materiaalstromen te beheren. Elk Kanban artikel wordt in twee bakken (two bins) bewaard. Als de eerste bak leeg is, dan wordt de tweede bak aangesproken. De lege bak ‘levert’ het signaal om het artikel aan te vullen. Het proces kan dus altijd verder, zonder stilstand en zonder handmatige berekeningen. Steeds meer bedrijven ervaren de voordelen van Kanban (2BIN):

Plannen is niet meer nodig

Krachtig omdat de artikelen niet ‘gepland’ hoeven te worden. De besturing volgt automatisch vanuit het proces, terwijl het Kanban zorgt voor de juiste beschikbaarheid van deze artikelen.

Véél minder administratie

Simpel, omdat het mechanisme nauwelijks administratie vergt en voor iedereen snel te begrijpen is.

Kanban voorraad registreren in Exact Globe+

Punt is nu hoe u deze voorraad registreert, zonder in te boeten op de kracht van Kanban? Immers Kanban vereist in principe geen registratie in ERP. Er zijn twee oplossingen in Exact Globe+.

Oplossing 1: Exact Kanban Orders

De Kanban functie biedt de mogelijkheid om Kanban orders te verwerken. Hiermee kunt u snel en eenvoudig nieuwe Kanban artikelen opboeken en normatief verbruikte materialen afboeken.

Oplossing 2: Kanban Scanners

AB gaat hierin nog een stapje verder met onze scanner oplossing, waarbij de registratie ook snel en realtime op de werkvloer kan worden gebruikt. De administratieve last wordt zo tot een absoluut minimum beperkt.

Deze oplossing is ook interessant als ‘timing’ cruciaal is. U beschikt realtime over informatie over de status en voorraad van uw Kanban artikelen.

Andere veel gebruikte functionaliteit in Exact
 • MRP module

  De MRP module biedt u inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

  Lees meer
 • Warehouse Management

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer

  Lees meer
 • Grafische capaciteitsplanning

  Productieorders met Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/productielijnen.

  Lees meer
Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---