SolidWorks en Inventor gekoppeld met Exact

Productontwikkeling gaat steeds sneller en de variatie in producten wordt groter, terwijl marges slinken. Dit vraagt om kostenbesparing en innovatie. De automatisering en integratie van engineering speelt hierbij een belangrijke rol. De koppelingen met de 3D CAD programma´s van SolidWorks en Inventor lossen dit op in Exact.

Minder handelingen, minder fouten, kortere doorlooptijd

Wanneer een engineer beschikt over alle relevante informatie uit Exact Globe Next, kan hij ook rekening houden met de beschikbaarheid van capaciteit, kosten, klantenwensen, enzovoort. Dit voorkomt fouten tijdens het ontwerpproces en maakt het mogelijk om prijsbewust te ontwerpen.

Andersom kunnen CAD-tekeningen automatisch worden omgezet naar stuklijsten in Exact. Dit bespaart erg veel tijd.

De voordelen

 • Minder fouten in het ontwerpproces, doordat informatie direct beschikbaar is voor engineering
 • Een veel kortere doorlooptijd. Met één druk op de knop wordt de juiste stuklijst gemaakt vanuit de tekening
 • Minder fouten en minder (dubbele) handelingen leidt tot een forse kostenbesparing

Engineering was een eiland

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw product is het maken van een 3D ontwerp. Is het ontwerp definitief, dan moet het product ook in het ERP-systeem worden aangemaakt. Voor de productie is vervolgens een stuklijst nodig, die is samengesteld uit alle benodigde (nieuwe) onderdelen. Stuklijsten en codering worden zo dus twee keer vastgelegd, vaak met de hand. En een aanpassing van het ontwerp heeft dan ook wijzigingen in meerdere systemen tot gevolg.

Koppel het 3D CAD systeem aan Exact

De 3D CAD programma´s van SolidWorks en Inventor leveren naast de ontwerpfunctie ook zogenaamde PDM functionaliteit. PDM (Product Data Management) is software waarmee alle specificaties van een product, zoals de kosten, materialen, versies en CAD-modellen kunnen worden beheerd.

PDM is dus dé bron van proces- en productgegevens. Eenmaal gekoppeld aan Exact kunnen projectmanagers, ingenieurs en verkopers direct met de productinformatie uit het PDM aan de slag.

Andersom zijn nu ook alle relevante bedrijfsgegevens voor de productontwikkeling, zoals prijzen en verkoopcijfers, beschikbaar voor engineering.

Het resultaat

De standaard integratie tussen SolidWorks of Inventor en Exact Globe Next zorgt zo voor lagere ontwikkelkosten en meer snelheid, precies wat u in deze tijd nodig heeft.

Bekijk onze events
 • Bedrijfsbezoek bij TerraSana voor de voedingsindustrie!
  Dinsdag 3 oktober 2023
  10.30 uur
  TerraSana in Leimuiden
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online event: de Digitale Fabriek voor de metaalindustrie
  Woensdag 11 oktober 2023
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Het online ERP event voor de machine- en apparatenbouw
  Dinsdag 31 oktober 2023
  09.30 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events
Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken