“100% geautomatiseerde verwerking en uitlevering van alle verkooporders.”

Winterwarm Heating Solutions: “Presteren door te blíjven innoveren”

Sinds 1936 ontwikkelde Winterwarm Heating Solutions zich tot specialist in luchtverwarmings-systemen. Mondiaal toegepast in industriële, agrarische en retail omgevingen, van bedrijfshal en winkel tot stal en tuinkas. Bart Looman is sinds het oprichtingsjaar 1936 pas de derde directeur: “Dat zegt iets over onze continuïteit.” Duurzame innovatie vormt al 85 jaar dé rode draad: “Op elke technische of maatschappelijke ontwikkeling anticiperen we innoverend.”

De focus bij Winterwarm ligt op direct/indirect gasgestookte en elektrische luchtverwarmers, luchtcirculatie en luchtgordijnen. Een nieuwe tak van sport sinds vijf jaar is LED-verlichting. Bart: “Want waar in een hal verwarming nodig is, is verlichting dat natuurlijk ook. We zijn vooral sterk in lijnverlichting in logistieke panden. Met dit soort diversificatie maken we het bedrijf nog stabieler en minder afhankelijk van gasgestookte verwarming.” Alles bij Winterwarm staat in het teken van innovatie. Direct na de Tweede Wereldoorlog startte Winterwarm met het bouwen van de allereerste luchtverwarmers. Bart Looman: “In eerste instantie grote, olie-gestookte apparaten. Nadat in de jaren ’60 gas werd gevonden in Nederland stapten we over op gasgestookte en atmosferische verbrandingssystemen. De trend werd kleine apparaten omdat gas zich veel beter fijnmazig liet distribueren dan olie.”

Inspelen op nieuwe Europese energieprestatierichtlijnen

Eind jaren ’90 rukten premix-systemen op, technologie uit de cv-industrie: “Wij hadden de primeur door dit in onze hangende, gasgestookte luchtverwarmers toe te passen. Sinds een aantal jaren maken en verkopen we ook condenserende luchtverwarmers met een hoog rendement. Momenteel spelen vooral nieuwe Europese energieprestatierichtlijnen; de efficiency moet nog verder omhoog en de uitstoot omlaag. Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd, dus hoeft er steeds minder vermogen te worden geïnstalleerd, hier passen wij onze oplossingen flexibel op aan. Wel zorgt een slim modulerend systeem in de gasgestookte systemen van Winterwarm ervoor dat in een hal de héle ruimte precies de gewenste en gelijke temperatuur krijgt en houdt. Al onze luchtverwarmers zijn met een rendement van 95% tot 106%, energie-technisch zeer effectief.”

Zwaar tegen uitfasering gas

Winterwarm innoveert verder! “Wij bouwen inmiddels ook elektrische luchtverwarmers. Ideaal voor bedrijfslocaties waar door de nieuwe overheidskoers geen gasleidingen meer heen gelegd mogen worden. Ik ben bestuurslid van de Nederlandse Verwarmingsindustrie en voorzitter van de Europese vereniging van producenten voor luchtverwarmers (EuroAir). Niet alleen als ondernemer, maar ook vanuit die functies ben ik tegen het beleid van de overheid om gas uit te faseren. Het is onmogelijk om al die grote gebouwen volledig elektrisch te verwarmen, nog afgezien van het feit dat juist een hógere uitstoot van CO2 ontstaat door de opwekking van zóveel elektriciteit. Uiteraard ben ik het wel eens met het stoppen van gaswinning in Groningen. Wij zijn ervan overtuigd dat de uiteindelijke oplossing zit in de toepassing van waterstofgas.”

Wilt u meer lezen over Winterwarm?

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---