“Op ieder moment is alle relevante informatie voor iedereen beschikbaar.”

W.G. den Heijer heeft overzicht met Exact

W.G. den Heijer & Zn. is een wereldwijd opererende visgroothandel, die elke vorm van sea food levert. Vanuit Scheveningen wordt geleverd aan winkels en restaurants, internationale cash-and-carry-ketens, scheepsbevoorraders en groothandelaren. Den Heijer verhandelt zo circa 100 ton vis per week overal ter wereld.

Complexe logistiek vraagt om een krachtige ERP oplossing

“Omdat alles nu zo groot en complex is geworden hebben we een krachtige en flexibele ERP-oplossing nodig. In Exact is op ieder moment, alle relevante informatie voor iedereen beschikbaar. Wat komt er nog binnen? Wat gaat er nog weg? Dat overzicht, dat was voorheen niet denkbaar.”, aldus Ewout den Heijer.

Connectivity is belangrijk

Connectivity van Exact is een belangrijk facet voor de dagelijkse bedrijfsvoering van WG Den Heijer. Op verschillende vlakken communiceert Exact direct met andere systemen zowel binnen als buiten de muren van WG Den Heijer. Zo worden alle orders, leveringen en facturen verwerkt via EDI, is er een automatische koppeling met weegschalen, zowel in- als uitgaand en levert de koppeling met de veiling direct de gekochte vis met juiste prijs en hoeveelheid aan als beschikbaar en ingekocht.

Internationale in- en verkoop efficiënt geregeld

Voor Matthijs den Heijer, verantwoordelijk voor de internationale in- en verkoop, levert Exact veel voordelen op. “Inkooporders stuur ik vanuit Exact naar onze goederenontvangst in het Nederlands, maar ik stuur de order bijvoorbeeld Engelstalig door naar de leverancier. En als een klant belt om vis te kopen, maak ik de verkooporder aan in de taal van die specifieke klant. Alles wordt zo tot in de puntjes begeleid.”

Inzicht in voorraad

Matthijs den Heijer: “Exact zorgt ervoor dat al mijn zorgen worden weggenomen. Of ik nu in China zit of op de visafslag loop, ik kan waar en wanneer ik wil vis inkopen en verkopen en de voorraad inzien. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor verse vis. Omdat de omloopsnelheid van onze producten zo hoog is en we constant in de gaten willen houden waar alles zich bevindt, maken we gebruik van track & trace in Exact, met handscanners. Dit versnelt het pickproces enorm én is accuraat.”

Alles in één ERP oplossing

Voor Ewout den Heijer is het grootste voordeel dat alles in één systeem zit, in- en verkoop, de administratie, de voorraad en warehouse management (WMS), alles is geïntegreerd. “Ik hoef me geen zorgen meer te maken over de uitstaande of inkomende verkooporders. Dat zit gewoon goed.”

Ontdek onze ERP evenementen 

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---