“RPA is de bron voor veel verbeteringen in onze productie.”

ABEI is de bron voor heel veel verbeteringen in de productieprocessen

Vobra Special Petfoods is continu in ontwikkeling, groeit hard en zet automatisering maximaal in om deze groei organisatorisch te borgen. Het ingezette IT-palet is rijk en gevarieerd: van Exact Globe, ABEI en Scan Sys tot en met Support & Beheer. Deze oplossingen zijn door AB inmiddels efficiënt geïntegreerd in één systeem, geoptimaliseerd en vergaand gedigitaliseerd. Deze integratie, optimalisatie en digitalisering helpen Vobra het verschil te blijven maken in het zeer specifieke productielandschap van diervoeding, ook bij groei. Met naast meer efficiency ook tegelijkertijd een aantoonbare besparing op tijd en arbeid. Edwin Roelands, CE0 Vobra Special Petfoods: “AB helpt ons concreet om onze data en processen maximaal efficiënt en effectief in te richten. Dit verbeterproces met elkaar heeft een continu karakter, we ontwikkelen steeds nieuwe plannen.”

Vobra in vogelvlucht

Het van origine familiebedrijf Vobra Special Petfoods bestaat al sinds 1932. Vobra Special Petfoods produceert, naast diverse eigen merken ook voor Private Label klanten, hoogwaardige geperste en geëxtrudeerde honden- en kattenvoeding. Vobra heeft op dit moment twee locaties, op één locatie vinden de productieactiviteiten plaats en op de andere locatie de logistieke activiteiten. Vanaf eind 2021 zal er ook in Veghel, vanwege de stevige groei van Vobra, een nieuwe productielijn draaien. Inmiddels telt het bedrijf ongeveer 85 medewerkers en is actief in meer dan 30 verschillende landen, verdeeld over 4 verschillende continenten. Edwin Roelands: “Onze sector levert voeding voor huisdieren. We realiseren ons constant dat dit levende wezens zijn die een belangrijke rol in het leven van hun eigenaren spelen. Topkwaliteit leveren is voor ons de norm, daar moeten onze business partners en uiteindelijk de consument op kunnen vertrouwen.”

Bewuste keuze voor expertise in relatie tot  productieprocessen                             

Vobra werkt met Exact Globe vanuit de complete licentie op zowel de terreinen Logistiek als Finance, plus de inzet van ABEI en Scan Sys. Eerder werkte Vobra met een andere Exact partner dan AB. Edwin: “We kregen signalen uit de organisatie dat hun ondersteuning terugliep. Operationele aandachtspunten begonnen over te veel schakels te lopen. Uiteindelijk zijn we verder gaan kijken en kwam AB in beeld. Zij bleken dé Exact partner voor de industrie te zijn. Dat uitte zich in veel kennis te hebben van productie gerelateerde omgevingen en de feed. Dat vonden we een concreet onderscheid en vandaar de keuze voor AB.”

Intelligente integratie van Exact en MES-systeem

Met Exact heeft Vobra een krachtige ERP-oplossing in handen: “We benutten vooral het financiële en logistieke deel van Exact, bijvoorbeeld voor artikelbeheer. Echter, kijk je naar onze fabriek, dan zetten we voor het productiegedeelte andere pakketten in zoals het MES-systeem (Manufacturing Execution System). Ons MES-systeem houdt alle productie-informatie realtime bij en ontvangt continu gegevens van de werkvloer.” Hoewel MES systemen zelfstandig opererende systemen zijn, worden deze steeds meer geïntegreerd met ERP-systemen, zoals bij Vobra met Exact.

Wilt u meer lezen over de ervaring van Vobra met nog meer verschillende software oplossingen? Download de derde editie van het ‘MAAK’ magazine via het onderstaande formulier!

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---