“Foutloos picken en profiteren van snellere doorlooptijden”

 

VDL Weweler Parts heeft een 100% waterdicht logistiek proces met het WMS van AB

Groothandel VDL Weweler Parts profileert zich als ‘voorraadhoudend magazijn van haar klanten’. De klanten in de automotive hebben doorgaans ook nog eens haast. Reden genoeg voor VDL Weweler Parts om haar logistieke operatie te enten op het WMS van Exact.

Het leveringsprogramma van VDL Weweler Parts omvat een groot assortiment kwaliteitsonderdelen voor de truck-, trailer-, bussen- en lichte bedrijfswagenmarkt. Jack Ermen, vestigingsmanager VDL Weweler Parts: “Denk aan onderdelen voor luchtveersystemen, assen, verlichtingsdelen, verschillende chassis- en carrosseriedelen, (truck)accessoires, gereedschappen en meer.” De meeste onderdelen zijn uit voorraad leverbaar. Jack: “We leveren voornamelijk in Nederland uit en met een enkele uitzonderingen in het buitenland. We bedienen een groot gamma aan klanten. Van eigen rijders en garagebedrijven tot en met bouwers van trailers.” De toeleveranciers van al deze onderdelen komen voor 65% uit Nederland en voor 35% uit het buitenland.

VDL Weweler Parts telt in Nederland zes vestigingen met één hoofdmagazijn in Veldhoven en in totaal ongeveer 40 medewerkers. Jack: “In Veldhoven ligt de bulk van de artikelen die het meest worden gevraagd. In de andere vestigingen houden we minimale voorraden aan, met elke dag een afgewogen levering vanuit het hoofdmagazijn.

Snel leveren is van cruciaal belang voor de klant

We moeten vaak heel snel leveren omdat onze onderdelen veel voor reparatie worden gebruikt. De klant wil rap weer de weg op, dus houden we een grote voorraad aan voor ad hoc leveringen. Wij zeggen altijd: wij zijn het voorraadhoudende magazijn van onze klanten. Misgrijpen in onze magazijnen is funest. Dit betekent dat ons logistieke proces is gefundeerd op drie pijlers: snelheid, beschikbaarheid en uiteraard ook de kwaliteit.”

Oude situatie: omslachtig en foutgevoelig

VDL Weweler Parts werkte eerder voor de controle over haar logistieke stromen met een wirwar van allerlei exportbestandjes en papieren lijstjes. Jack: “Dat was heel omslachtig en zeer foutgevoelig. Onze collega’s van VDL Weweler-Colaert in België werkten al met het WMS van Exact. Dit was naar grote tevredenheid geïmplementeerd door AB. Dus toen wij besloten ook voor dit WMS van Exact te kiezen, hebben we AB gevraagd dit als implementatiepartner ook voor ons te doen. De klik was er direct! Zij hebben het Exact WMS voor ons geïmplementeerd en tot op de dag van vandaag ben ik nog heel tevreden.”

AB: meedenkende en flexibele partner

Los van alle techniek is Jack ook uitermate tevreden over AB als implementatiepartner: “Direct vanaf het prille begin hebben we heel goed en nauw samengewerkt met een vaste consultant. Dat beviel goed. Hij kent alle ins en outs van zowel Exact als onze business en we kunnen met alle vragen bij hem terecht.

Je voelt aan alles dat AB betrokken is met ons, meedenkt en zich inleeft. Ook bewegen ze flexibel mee als we ergens in dit project even een mouw aan moeten passen. Zoals gezegd: soms werken we nog met papier als het niet anders kan en daar denken zij oplossend in mee.” De Belgische collega VDL Weweler-Colaert werkt inmiddels ook met de digitale werkvloer van AB. Jack: “We kennen daar de voordelen van, alleen is de implementatie hiervan voor ons nog niet van toepassing.”

Ontdek meer over de implementatieaanpak

Wilt u meer lezen over het verhaal van VDL Weweler Parts of andere machinebouwers?

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---