“De planningsoplossing genereert een optimale productiespreiding, KPI’s zien we in één oogopslag.”

Steenfabriek De Rijswaard heeft meer inzicht met de planningstool van AB

Steenfabriek De Rijswaard werkt al jaren met Exact. Sinds 2015 ondersteunt AB De Rijswaard bij het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Dankzij een ingrijpende optimalisatieslag van AB haalt zij daar nu veel meer uit. Aansluitend is de Digitale Fabriek van AB geïmplementeerd, een praktische planningsoplossing voor de productie. Nico de Kat, Productiemanager/IT-verantwoordelijke Steenfabriek De Rijswaard: “De optimalisatieslag van AB geeft ons veel meer overzicht en inzicht in onze processen. Een cruciale verbetering om onze productiecapaciteit van maar liefst 130 miljoen gevelstenen te beheersen.”

De Rijswaard: de grootste zelfstandige steenfabriek in Nederland Familiebedrijf

De Rijswaard in de Bommelerwaard is de grootste zelfstandige steenfabriek in Nederland. De stenen worden geëxporteerd binnen heel Europa en gaan daarnaast naar het Midden-Oosten en het verre Oosten. De Rijswaard beschikt over een mixrobot die verschillende stenen geautomatiseerd mixt op één pallet. De fabriek is enorm energiezuinig. Op de overkapping van het tasveld (opslagveld stenen) liggen 10.000 zonnepanelen, goed voor een derde van de energiebehoefte. Nico: “We beschikken over een eigen haven voor de verlading van stenen en klei en hebben in Engeland een eigen verkoopkantoor: All About Bricks. Zij werken ook met Exact Globe en Sumatra, ondersteund door AB. Daarnaast is er een samenwerking met een eigen verkoopkantoor in België dat ook de commercie doet voor een stukje Duitsland, België en Frankrijk.”

Exact: Meer data = meer inzicht

De Rijswaard zet Exact al lange tijd in, maar benutte nog niet alle mogelijkheden. Nico: “AB heeft die optimalisatie- en uitbreidingsslag voor ons uitgevoerd. Uiteraard hadden wij onze ideeën hiervoor, maar zo’n verbeterslag voer je nadrukkelijk met elkaar uit. We wilden vooral uit Exact meer data kunnen halen, bedoeld voor een duidelijker beeld van wat we dóen en wat we wíllen. De meest recente verbeterslag is een in 2022 aan ons Exact gekoppelde oplossing van AB (de Digitale Fabriek) voor onze productieplanning. Deze planningstool heeft AB specifiek op maat voor ons aangepast.

Wilt u meer lezen over het verhaal van De Rijswaard?

In het MAAK magazine leest u meer over de ervaring van de Rijswaard met onze variërende oplossingen.

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---