“RPA brengt ons overzicht in het bestelportaal en de prijzentool.”

RPA structureert complexiteit bij Van Dijk

Van Dijk Groothandel maakte een enorme groei door vanuit een flexibele opstelling naar diverse markten. Edwin Brink, operationeel directeur: “Onze samenwerking met AB maakt deze veelzijdige groei mogelijk. Zonder IT lukt je dat niet. Maar we willen wel dat automatisering voor onze medewerkers werkt en niet andersom. In AB vinden we een partner die dat heel goed begrijpt. ”

Van Dijk Groothandel: flexibel en innovatief

Van Dijk Groothandel in Kampen levert vanuit een grootschalig klimaatneutraal distributiecentrum zoetwaren en dranken tot diepvriesproducten en snacks aan bedrijven, sporthallen, speciaalzaken en supermarkten. Edwin: “Kenmerkend voor ons volledig zelfstandige handelshuis is de enorme groei door de jaren heen in uiteenlopende segmenten. We spelen met ons groeiende assortiment voortdurend flexibel en innovatief in op de wensen van de klant.” Als sprekend voor beeld hiervan noemt Edwin de introductie in 2013 van het eigen koffielabel Campenaer Koffie voor het MKB in de regio Zwolle.

RPA structureert complexiteit

Edwin gaat wat dieper in op RPA, voorheen bekend onder ABEI: “RPA zetten we veelzijdig in voor allerlei repeterende taken, zoals voor ons bestelportaal. Ideaal om onze klanten te leveren wat ze hebben besteld. Ook onze prijzentool draait op RPA. Onze prijslijsten zijn heel complex. RPA brengt daar voor ons overzicht in aan en maakt al die complexe prijsstructuren handelbaar.”

Het WMS-systeem past zich flexibel aan

Uiteraard mag er binnen al die complexiteit in het warehouse van Van Dijk Groothandel logistiek niets misgaan. Edwin: “Daarom werken we met WarpSpeed als WMS-systeem. Wat van belang was in die keuze? Twee redenen: WarpSpeed laat zich moeiteloos koppelen met onze Exact Globe. De mensen die WarpSpeed hebben ontwikkeld, komen niet voor niets uit de vijver van Exact. Ten tweede: in het selectietraject ontdekten we allerlei WMS-systemen die óns gingen vertellen hoe we moesten werken. WMS van WarpSpeed doet wat wij willen en niet andersom. Dat is precies wat we in een dergelijk systeem zoeken.”

Wilt u meer lezen over het verhaal van Van Dijk?

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---