“Alles onderbrengen in Exact zorgt voor grip op de hele operatie.”

Royal Steensma heeft grip dankzij Exact

Royal Steensma B.V. is één van de grootste leveranciers van chocolade, fruitvulling, citroenrasp, marsepein, kortom alles voor de bakkerijsector. Royal Steensma richt zich echter niet alleen op de ambachtelijke bakkers, ook aan de retail, de industrie en de consument wordt geleverd.

Altijd toegang tot realtime informatie

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact. Zo heeft iedereen realtime inzicht in zijn planning, voorraad, leveringen en marges. Maar ook de SSCC labeling, EDI en receptuurbeheer in Exact zijn voor onze doelstellingen in de verschillende markten belangrijk.”, aldus Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V.

Grip op de materiaalplanning met MRP

“Dankzij MRP hebben we grip op de aanvoer en voorraad van grondstoffen. Vroeger hadden we de ‘grondstof van de dag’, dan was er volgens de administratie nog genoeg, maar het lag er niet. Nu hebben we geen ‘grondstof van de dag’ meer en dat zie je direct terug in onze leverperformance.”

Voorraadbeheer en traceability zijn goed geregeld

Soms stelt een klant je voor een dilemma: “Wij hebben zus-en-zo te weinig gehad”. Vroeger moesten we dan gaan tellen: zoveel geproduceerd, zoveel geleverd, zoveel apart gezet, et cetera. Nu kunnen we met WMS precies nagaan wat er geleverd is, wanneer en aan wie. En dankzij de geïntegreerde track & trace oplossing in Exact, weten we direct waar welke order is, waar dan ook in het proces. Deze oplossing garandeert bovendien een optimale THT bewaking. We hebben nu de garantie dat onze producten op de juiste manier en datum worden uitgeleverd.

Het is prettig werken met een consultant die weet wat er speelt

De heer Bosgra: “Door de efficiëntere aansturing kunnen we veel kosten besparen. Voor mij als logistiek manager is het bovendien prettig werken met een consultant, die weet wat er in een voedingsmiddelenbedrijf speelt. We profiteren daardoor maximaal van de mogelijkheden van Exact voor de voeding.”

Ontdek de ERP Food Suite 

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---