“De benodigde informatie beschikbaar, zichtbaar en analyseerbaar!”

Integrale automatisering Prins Petfoods: van intuïtie naar informatie

Een eindlandjesstructuur met automatisering en daardoor beperkt overzicht van de processen, gaf Prins Petfoods onvoldoende inzicht in de gewenste data om naar de toekomst toe sturing op te geven. Dus maakte dit familiebedrijf in twee jaar een ingrijpende automatiseringsslag door. Met Exact Globe en een WMS adviseerde AB een integraal systeem. Jaco van Leuveren, Financial Controller bij Prins Petfoods: “Alle beleidsinformatie die we in de toekomst willen hebben, is nu beschikbaar, zichtbaar en analyseerbaar.”

Welzijn van huisdier centraal

Prins Petfoods van de familie Verkade is een hoogwaardige producent van 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Afnemers zijn retailers en groothandels, maar Prins Petfoods communiceert bewust en gericht, vooral met de consument. Jaco: “Centraal in onze activiteiten staat het welzijn van het huisdier. Deze visie concretiseert Prins door een grote inzet op educatie via onder meer het label EduPet. Hier leren consumenten en professionals alles over het gedrag, de verzorging of opvoeding van huisdieren.” Drie jaar geleden nam het bedrijf de Martin Gaus Academie over. Jaco: “Alle voorlichtende communicatie en branding richting consumenten wordt in huis bedacht en uitgevoerd door ons marketingteam met onder andere een klantenservice, online marketeers, vormgevers, copywriters, eigen videoteam met foto- en filmstudio, auditorium en experience center.” Ook is Prins Petfoods met Prins Plaza gestart: een concept in de recreatiesector met unieke faciliteiten, speciaal voor een eersteklas en actieve vakantie voor hondeneigenaren én uiteraard hun trouwe viervoeters.

Verzameling van losse Excel-bestanden

Prins Petfoods heeft groeiambities, ook op het gebied van kwaliteit. Jaco: “Dan kom je onvermijdelijk uit op goed ondersteunende automatisering. Daar ontbrak het ons eerder aan. We gebruikten één geautomatiseerd systeem voor de order- en financiële administratie. Er kwam een order binnen en het systeem leverde een orderbon en factuur. Dat was het. Alles wat daaromheen liep zoals voorraadregistratie, productieplanningen en ook ons kwaliteitssysteem waren afzonderlijke systemen. Feitelijk hing dat van Excel-bestanden aan elkaar. Losse elementen waarin integratie ontbrak. We kregen te weinig informatie om op bij te sturen, laat staan om beleid op te maken.”

Van intuïtie naar informatie

Deze werkwijze begon Prins Petfoods te belemmeren. Jaco: “In de afgelopen jaren nam onze productrange enorm toe en was er behoefte aan meer inzicht in onze voorraden. We hadden de luxe een gezond bedrijf te runnen en we konden ons veroorloven om deels op gevoel en intuïtie te opereren. Echter, we wilden grip op het totale proces krijgen, van de inkoop van grondstoffen en het productieproces tot en met het voorraadbeheer.”

Wilt u meer lezen over de ervaring van Prins Petfoods met nog meer verschillende software oplossingen? Download de derde editie van het ‘MAAK’ magazine via het onderstaande formulier!

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---