“Samen met AB  de processen vereenvoudigen.”

Polem verlaagt voorraad en verhoogt omzet door Exact

Al ruim 40 jaar is Polem marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks. Polem combineerde destijds de implementatie van Exact met Lean Manufacturing. “We hebben doorlooptijden verkort, het voorraadniveau met circa 200.000 euro verlaagd en onze omzet verhoogd. En het aantal fte’s is gelijk gebleven.”, aldus Ton Slagboom, financieel manager en projectleider bij de firma Polem.

Voorraad verlagen

Lean Manufacturing is een methode om bedrijfsprocessen gericht te verbeteren. Alleen zaken die waarde toevoegen voor de klant, worden als nuttig beschouwd. Neem bijvoorbeeld voorraad; klanten willen niet indirect voor de bijbehorende kosten opdraaien. Het enige wat zij willen, is op tijd hun product krijgen. Dus moet je ervoor zorgen dat er geen onnodige voorraad is.

Eenvoudigere processen

“Het proces om ervoor te zorgen dat er geen onnodige voorraad ontstaat, raakt de hele organisatie. Zo hebben we een nieuwe werkwijze met Kanban ingevoerd. Het Kanban systeem werkt op basis van het werkelijke verbruik en niet op basis van bijvoorbeeld een orderinvoer.”

“Met AB hebben we de MRP ten aanzien van de standaard silo’s overboord gezet en de processen eenvoudiger gemaakt. De afdelingen zijn nu beter op elkaar ingespeeld en we hebben geen onnodige voorraad meer. En nog belangrijker, er komen geen situaties meer voor dat de ene afdeling zit te wachten tot de andere levert”, aldus de heer Slagboom.

Material Requirement Planning

Lagere kosten en kortere doorlooptijd

Lean gaat verder dan de fabrieksvloer en omvat ook de processen waarbij leveranciers en klanten betrokken zijn. De heer Slagboom: “Voor klanten hebben we artikelgroepen opgezet, zoals ‘silopoten’. Voorheen stonden de afmetingen van silopoten niet vast. De fabricage van verschillende afmetingen kostte ons veel tijd en geld. Onder het motto ‘variety kills efficiency’ hebben we de poten voor silo´s gestandaardiseerd en daarmee veel interne kosten bespaard. Uiteindelijk verbeter je zo de prijs voor de klant. Bovendien is dankzij standaardisatie, de doorlooptijd verkort en dat is voor onze klanten belangrijk.”

De toegevoegde waarde telt

“AB heeft ons geholpen met Lean Manufacturing en met het inrichten en de implementatie van Exact software. Gelet op de aanschaf van software in relatie tot concurrenten is Exact Software prijsgunstig, maar met name de toegevoegde waarde die de consultants van AB in onze organisatie brengen is doorslaggevend geweest.”

 • Voorraadniveau met €200.000,- verlaagd
 • Omzet verhoogd
 • Aantal fte’s gelijk gebleven
 • Kanban ingevoerd
Polem, polyester silo’s en tanks specialist: “Een verlaagt voorraad en verhoogt omzet dankzij de slimme ERP oplossing van AB."
Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---