“Eenvoudig voorspellingen maken op basis van productiegegevens.”

Exact levert de Eekhoorn veel flexibiliteit op

Betaalbaar kwaliteitsmeubilair verkopen, dat is het doel van de Noordhollandse meubelfabrikant De Eekhoorn. Een uitdagende missie in een markt met sterke concurrentie uit het Verre Oosten en Oost-Europa. De keuze voor de juiste afzetkanalen en de bedrijfsbrede ERP oplossing van Exact bieden uitkomst.

Gerard de Smit, directeur van De Eekhoorn Woodworkings B.V: ‘ Onze organisatie heeft de laatste jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Wij werken in ploegendiensten om aan de vraag te kunnen voldoen. We moeten het hebben van hoge afzetvolumes en dat bereiken we via de bouwmarkten. Met kwalitatief goede producten hebben we dankzij dit afzetkanaal een onderscheidende positie in de markt.

Forse groei met bedrijfsbrede oplossing

De Eekhoorn Woodworkings B.V. heeft al jaren goede ervaringen met Exact software als ERP oplossing. De gehele logistiek en productie zijn er in ondergebracht. Daarnaast maakt De Eekhoorn gebruik van CRM mogelijkheden en van de financiële en commerciële functies.

Logistieke uitdaging

De Eekhoorn levert voor een aantal winkelketens het totale assortiment. Dit betekent dat De Eekhoorn met drie magazijnlocaties ook alle handelsartikelen voor deze klanten op voorraad houdt en uitlevert. Gerard de Smit: ‘Steeds meer consumenten kopen meubels via internet. Dit brengt op logisitiek vlak nogal wat teweeg. Het lijkt zo simpel, maar het feit dat één van onze klanten een eigen webshop heeft, waar wij de volledige afhandeling voor doen, is een flinke uitdaging.

De bestelling komt bij ons binnen via EDI en wordt in Exact geboekt, van de voorraad afgeboekt en gefactureerd. Er wordt ook meteen een verzoek gegenereerd om een e-mail over de levering te sturen aan de klant. Dit alles volautomatisch, met behulp van Orbis.’ Hiermee verleent De Eekhoorn een extra service en neemt het een aantal service- en logistieke taken over van het verkoopkanaal.

Ontdek meer over Exact MRP

Optimale planning van materialen (MRP)

Exact zorgt voor flexibiliteit in de planning en productie. Tot in detail kan worden bepaald welke producten en materialen nodig zijn door een heldere materiaalplanning. Dit vereenvoudigt het bevoorradingsproces. ‘Het voordeel van de MRP-module is dat we nu eenvoudig voorspellingen kunnen maken op basis van alle productiegegevens,’ aldus Gerard de Smit. Daarnaast biedt MRP goed inzicht in het verbruik van materialen, machine- en manuren. Er kan eenvoudig een analyse worden gemaakt van het geplande en werkelijke verbruik van materialen en middelen.

De keuze voor Exact en AB

Gerard de Smit over zijn keuzes: ‘We hebben meerdere pakketten bekeken, maar dan koop je weer deelsystemen, dat wilden wij niet. Exact bevat alle functionaliteiten die wij destijds zo graag wilden. De consultants van AB kunnen zaken binnen onze organisatie goed overzien. Ze spreken onze taal, luisteren en kunnen meedenken. Ze hebben verstand van zaken.’

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---