“Zo effectief mogelijk werken met Exact en de StockDash!”

Kwant Controls is met Exact 'in control'

Kwant Controls uit Sneek is in 1937 opgericht en actief in de ontwikkeling, verkoop, vervaardiging, levering en onderhoud van nautische instrumenten en besturingssystemen ten behoeve van met name zeegaande schepen. Zo’n 90 procent van alle leveringen is bestemd voor het buitenland.

Exact Globe herimplementatie

Kwant Controls werkt al lang met Exact. De implementatie van Exact Globe verliep aanvankelijk echter niet zoals verwacht. De manier van werken in Exact Globe was niet goed naast de werkprocessen gelegd. Hierdoor werden de voordelen van automatisering onvoldoende benut. Er was een verbeterslag nodig en daarom is een herimplementatie uitgevoerd in samenwerking met AB als nieuwe Exact partner.

De bewuste keuze voor AB

Sinds de herimplementatie in 2009 werkt Kwant Controls samen met AB. Vier partijen hebben destijds gepitcht om die her-implementatie uit te voeren. Kwants Control heeft AB uitgekozen als implementatiepartner.

Efficiëntie door optimalisatie

Het resultaat van de herimplementatie van Exact Globe is dat veel werkzaamheden niet meer dubbel worden gedaan. De zelfredzaamheid van de gebruikers is vergroot en het gebruik van de standaardfunctionaliteiten van Exact is verbeterd. Daarnaast gaf Kwants Control aan dat er meer uniformiteit in de manier van werken is ontstaan en de samenwerking tussen afdelingen is verbeterd.

>>> Exact Globe

Groeiende behoefte om zaken anders te doen

Er is sindsdien een groeiende behoefte om zaken anders aan te pakken. Kwants Control stapt steeds meer af van de oude manier van werken en maken nu gebruik van nieuwe technologieën en best practices. Er zit veel kennis bij de werknemers. Deze kennis kan het bedrijf nu beter vastleggen. Hierdoor is de kennis beschikbaar voor iedereen die deze kennis nodig heeft. Het automatiseren levert Kwants Control zeker tijdwinst op!

Een mooi voorbeeld: StockDash

Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van AB en de noodzaak om te innoveren is StockDash. Een inkoper van Kwants Control gebruikt StockDash van AB om de voorraad te beheren. Kwants Control zag haar voorraad onderdelen stijgen door een toename in klanten met eigen eisen en wensen. Om snel te kunnen leveren, groeide de voorraad hard. Met StockDash heeft Kwants Control toch € 7 ton aan voorraadwaarde kunnen besparen, zonder een tekort aan onderdelen. Het inzicht in levertijden en verbruik dat StockDash geeft, maakt dat mogelijk!

>>> StockDash

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---