“Maximaal inzicht in de voorraadposities en waardes in meerdere magazijnen en processen.”

Kaleidoscope stuurt de productie aan op correcte kengetallen

Kaleidoscope Nederland b.v. liep met haar zelfgemaakte IT-maatwerksysteem voor productieplanning tegen grenzen aan. Het afbreukrisico werd te groot. Dus maakte Kaleidoscope met AB een ommezwaai: alle automatisering werd op basis van Exact Globe geoptimaliseerd, geïntegreerd en gestandaardiseerd. In één moeite door werd een overgenomen bedrijf hierin meegenomen. Marlon Timmerhuis, ceo Kaleidoscope: “We sturen nu op correcte kengetallen.”

Kaleidoscope: marktleider in geschenkpapier

Het van oorsprong Almelose familiebedrijf Kaleidoscope ontwerpt en produceert geschenkpapier en papieren bloemenhoezen. Dé kracht is het aanbieden van een compleet concept aan haar afnemers, voornamelijk retailers en groothandels. Marlon: “Naast een eigen collectie denkt Kaleidoscope samen met grote retailers na over geschenkpapier dat maximaal aansluit op hun doelstellingen en trends.” Met de overname in november 2020 van Keijzer Papier in Wormerveer werd Kaleidoscope marktleider in het hogere segment, voornamelijk toonbankrollen.

Van maatwerk naar standaard

Kaleidoscope gebruikt Exact Globe en heeft samen met AB haar automatisering fors geoptimaliseerd. Marlon: “In ons bedrijf hebben we zelf de afgelopen 15 jaar geprobeerd te innoveren en te optimaliseren. De interne roep om niet alleen onze feitelijke productie, maar ook alle bijbehorende processen te optimaliseren, werd steeds groter. Ook groeide bij het MT de behoefte om eenvoudig kengetallen uit het systeem te kunnen genereren. We gebruikten voor onze productieplanning een zelfgemaakt maatwerksysteem, van groot belang voor ons dagelijkse werk, maar het afbreukrisico op het gebied van continuïteit hierin werd ons te groot. Dus viel het besluit om dit planningsaspect, samen met AB, compleet te integreren in Exact Globe. De insteek? Standaard productiemodules. Die integraliteit maakt dat we ook alle andere processen hierin kunnen onderbrengen én monitoren, zoals inkoop, facturatie en meer”, aldus Marlon.

Voor iedereen ingrijpende omslag

Marlon werkt op kantoor met acht collega’s: “Onze voorwaarde in deze omwenteling was dat de mensen op kantoor nauw betrokken zouden blijven bij productie en niet de hele dag naar een scherm gingen staren. Dit heeft behoorlijk impact gehad op de manier waarop ze gewend waren te werk. Hun controle op de input in deze integrale oplossing moet correct zijn, anders eindig je met verkeerde output. Ook ik heb die slag gemaakt en ben nu helemaal om. Bijvoorbeeld inkoop valt ook automatisering-technisch onder mijn verantwoordelijkheid en het nieuwe systeem helpt mij heel goed om onze voorraden steeds beter te beheersen.” Kaleidoscope heeft nu met Exact Globe maximaal inzicht in de voorraadposities en waardes in haar meerdere magazijnen en processen: “Gedurende een productiemaand brengt ons dat een veel gelijkmatiger verloop van onze resultaten. We sturen nu veel beter op correcte kengetallen.”

Wilt u meer lezen? Ontvang het ‘MAAK’ magazine

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---