image/svg+xml

Met een paar muisklikken een product maken

HFE Vacuüm Systems vele malen efficiënter dankzij Exact

Henkovac is één van de toonaangevende merken van vacuüm verpakkingsmachines in de wereld. De vacumeermachines die in ‘s-Hertogenbosch worden ontwikkeld en geproduceerd worden verkocht in meer dan 70 landen.

Efficiënt klantorder gestuurd produceren

Ernst Goudsmid, directeur van Hencovac: ’In onze oude ICT oplossing moesten we ruim 8.000 verschillende eindproducten onderhouden. Het was een arbeidsintensief en vrijwel onbeheersbaar proces. Er kwamen allerlei lijstjes aan te pas en we waren afhankelijk van de kennis van medewerkers.

Aandachtspunten in de machinebouw

Ernst Goudsmid: ‘Naast de grote variëteit in producten en de afhankelijkheid van specifieke kennis, hadden we nog een aantal aandachtspunten. Ik zou haast zeggen, zoals elke machinebouwer:

 • Overschrijding van afgesproken levertijden
 • Een lange doorlooptijd
 • Veel tussentijdse aanpassingen in de productieplanning
 • De leverbetrouwbaarheid van leveranciers
 • Te weinig flexibiliteit

Exact ERP met slimme add-ons lossen het op

‘De implementatie van Exact Globe en de geïntegreerde productconfigurator van Tacton hebben zich binnen een jaar al terugverdiend. Minstens zo belangrijk is dat de processen eenvoudiger en beter beheersbaar zijn geworden.’

De productconfigurator maakt variëteit weer beheersbaar

‘Dankzij Exact software en de geïntegreerde productconfigurator stellen we nu met een paar muisklikken een klantspecifiek product samen. Automatisch worden alleen mogelijke configuraties samengesteld en het onderhoud aan artikelen is minimaal. In het order-entry proces wordt direct de prijs berekent en de stuklijst aangemaakt.’

De materiaalbehoefte wordt op de achtergrond gecheckt, picklijsten, productieorders en besteladviezen worden automatisch gegenereerd en de beschikbare productiecapaciteit wordt ingepland.

AB Process Control maakt de productie snel en efficiënt

Hencovac stuurt nu de productie aan via schermen op de vloer. Dit is veel flexibeler dan met papier. De prioriteit van orders kan immers realtime worden aangepast. Doordat medewerkers via de schermen o.a. de status van een order terugmelden, is er constant overzicht en inzicht in de status van alle productieorders.

Meer voordelen van digitale aansturing met ABPC

 • Inzicht in (haalbaarheid) levertijden en hierop ingrijpen
 • Medewerkers zien hun workload en planning
 • Inzicht in de orderportefeuille en de gerelateerde capaciteit

‘Wij zijn zeer te spreken over AB. Hun aanpak en expertise binnen de machine- en apparatenbouw resulteert in een strakke projectplanning en een succesvolle implementatie binnen de gestelde tijd en binnen budget.’

 • Volledig digitaal aangestuurde, flexibelere productie
 • klantorders beheren met de productconfigurator
 • Materiaalbehoefte automatisch geregeld
 • Kortere doorlooptijden
Exact heeft zich binnen een jaar terugverdiend
Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken