“We kunnen nu alle bewerkingsstappen aan en uit zetten en volgen”

Brede benutting van Globe, de Digitale Fabriek en RPA levert Hatraco veel op!

Hatraco Technische Handelsonderneming B.V levert honderden producten in combinatie met veel maatwerk. Om de, in verhouding tot het Verre Oosten, dure manuren concurrerend te kunnen blijven inzetten, is automatiseren en digitaliseren een vereiste. Jan-Wouter Hasselaar is directeur-eigenaar bij Hatraco, samen met mede-eigenaar/directeur Martin Lammers. “We zijn een klein bedrijf en doen bijna alles wat een groot bedrijf ook doet. Dat vind je terug in onze brede benutting van de mogelijkheden van Exact én onze koers richting de Digitale Fabriek van AB.

Hatraco: startmotoren van industriële gasmotoren

Hatraco maakt en levert al meer dan 38 jaar oplossingen voor startmotoren van industriële gasmotoren. Een groothandel met eigen productie, zowel standaard als klantspecifiek. Jan-Wouter: “We zijn voornamelijk Europees distributeur voor een aantal bekende fabrikanten in het veld. Daarnaast produceren we ook ons eigen maatwerk componentenprogramma als aanvulling op het bestaande handelsprogramma. Specifiek bedoeld om de door Hatraco geïmporteerde producten van Amerikaanse fabrikanten ook geschikt te maken voor onze Europese afnemers. Daartoe hebben we een eigen ontwerpen engineeringteam in huis.”

Digitale Fabriek: controle ván en inzicht ín processen

Hatraco gebruikt Exact Globe en werkt al sinds 2010 samen met AB: “Wij omarmen inmiddels AB’s concept van de Digitale Fabriek (Manufacturing Control) met toepassing van RPA.” Jan-Wouter is stellig in het belang daarvan: “In ons bedrijf hebben we heel veel maatwerk en handwerk. Toch proberen we veel zaken te automatiseren. Niet zozeer bedoeld om ons productieproces te automatiseren om bijvoorbeeld het aantal werknemers te verminderen. Veel meer ligt onze focus met de Digitale Fabriek op het goed onder controle krijgen en houden van al onze systemen en processen. En vooral ook inzichtelijk te houden. Inmiddels werken we ook met de AB Manufacturing Control (ABMC) app. Het voordeel hiervan? Op de werkvloer kunnen we alle bewerkingsstappen aan en uit zetten en volgen!”

Ontdek hier meer over de Digitale Fabriek

Exact Globe breed toegepast

Hatraco benut veel mogelijkheden van Exact Globe: “Inmiddels hebben we een hele batterij modules in gebruik, zoals productiemodules en kwaliteitsmodules. We zijn hiermee zeer ervaren. Eveneens verwerken we in Exact Globe al onze services en reparaties. Ik zeg altijd: we zijn een klein bedrijf, en doen bijna alles wat een groot bedrijf ook doet en dat vind je terug in onze brede benutting van Exact.”

Robotic Process Automation: automatisch data checken

Hatraco gebruikt ook Robotic Process Automation (RPA). Jan-Wouter: “We genereren allerlei data, maar het beheer hiervan is op zichzelf ook een vak apart. Denk aan het bijhouden van (kost)prijzen, minimale/maximale voorraden monitoren en meer. Daar moet je bijna een medewerker fulltime op zetten. Of je kunt besluiten om dit binnen bepaalde randvoorwaarden te automatiseren en te monitoren. We zochten naar software waarmee je automatisch dit soort data op hun volledigheid en correctheid op de achtergrond kunt laten checken. Een praktische oplossing die ons tijdrovende handwerk overbodig maakt. En die wens is gerealiseerd door RPA.”

Ontdek hier meer over RPA!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---