“De automatisering en digitalisering oplossingen van AB kunnen het verschil maken!”

Global Paint Products richt zich op RPA, WMS en Sumatra.

Global Paint Products werkt met meerdere producten van AB: Exact Globe, WMS, AB Smart Connector en RPA: Robotic Proces Automation (ook bekend als ABEI). Recent voerde AB een QuickScan uit bij Global Paint Products. Geert van Hooff, Supply Chain Manager en Edwin Versluis, Financieel Directeur: “Samen met AB staan we aan de vooravond van een spannende reis richting de optimalisatie van onze IT. Binnen twee jaar hopen we daarin een grote verbeterslag te hebben gemaakt, waardoor hier niemand meer met een kladblok rondloopt of met Excel sheets werkt.”

Global Paint Products: innovatief met kwaliteit

Global Paint Products is al jarenlang een gerenommeerd familiebedrijf in de nationale en internationale verfindustrie. In Boven-Leeuwen produceren zij sinds 1988 verven met ook een vestiging op Curaçao. Ruim 20 medewerkers maken daar de verven voor met name de Caribische markt. Global Paint Products beschikt zowel in Nederland als in Curaçao over een eigen R&D afdeling. Op een oppervlakte van zo’n 5.000 m² zorgen de operators met geavanceerde productielijnen voor een constant bewaakte productie van de verven. Geert van Hooff: “Primair leveren we aan grossiers. Ook leveren we rechtstreeks aan bijvoorbeeld retailer Hornbach in Europa.” Uiteraard speelt Global Paint Products flexibel in op allerlei wisselende trends die nu eenmaal spelen in de verfmarkt.

Koersen op grote IT-verbeterslag

Automatisering en digitalisering zijn nog in onvoldoende mate ingevoerd in Global Paint Products. Geert: “In de productieomgeving ondersteunen we de operators hier nog te weinig mee. Daarom hebben we recent een QuickScan op onze huidige software laten uitvoeren door AB. Geen ingrijpend proces, dus daar hoef je geen koudwatervrees voor te hebben. De consultant hield in drie, vier dagen diverse diepgaande interviews met verschillende mensen in de organisatie en presenteerde op heldere wijze zijn bevindingen. Voor ons het inspirerende begin van onze gezamenlijke IT-reis. Want de consultants hebben vervolgens heel concreet aan ons uitgelegd op welke plekken in ons proces er nog winst is te behalen door zaken te automatiseren en te digitaliseren.”

Ontdek meer over digitaliseren 

Automatisering en digitalisering zijn essentieel

Als verfproducent in een competitieve markt is automatisering en digitalisering essentieel. Edwin: “Je kan niet langer zonder data om je bedrijf goed te sturen en vooral: om de juiste dingen op de juiste momenten te doen en een goed inzicht te krijgen in de kosten en in de processen.” Geert: “In termen van rentabiliteit durf ik wel te stellen dat automatisering en digitalisering inmiddels cruciaal zijn. Het bedrijf is in 1988 gestart en we erkennen dat we op een aantal fronten een professionaliseringslag moeten maken. Vooral bedoeld om te voorkomen dat het beheersen van het productieproces ons te veel tijd gaat kosten. En daarmee ons rendement een knauw geeft. Neem ons counting proces, dat slokt veel tijd op. Als we dat door een goede IT-ondersteuning efficiënt kunnen inrichten, besparen we veel tijd en geeft dit een boost aan ons rendement. Automatisering en digitalisering van AB kunnen het verschil maken!

Triggeren tot nadenken over bestaande processen

Edwin: “Het mooie is dat we in deze slag met AB niet alleen onze automatisering gaan aanpassen, maar ook optimaliseren we een deel van onze processen. Beide bewegingen lopen feitelijk met elkaar op. Kijk ik naar productie, dan gaan we automatisering meer toepassen. Maar we werden eveneens op een goede manier door de consultant getriggerd om ook eens na te denken over de huidige inrichting van onze processen zoals onze voorraden en ons klantontkoppelpunt. AB prikkelt je om op verschillende manieren na te denken voordat je samen start met nieuwe automatisering en digitalisering. We hebben zelf uiteraard veel kennis van hoe onze huidige systemen werken, maar onvoldoende kennis van nieuwe technische ontwikkelingen op die terreinen. Die nieuwe inzichten proberen we met de QuickScan van AB bij elkaar te brengen. Zo komen we tot een goede oplossing voor hoe ons bedrijf optimaal kan gaan werken, ondersteund door een uitbreiding in onze automatisering en digitalisering.”

Gerichte inzet van RPA, WMS en Sumatra

Global Paint Products gebruikt onder meer RPA van AB en zet deze taken uit op een aantal plaatsen in de organisatie, onder meer bij het planningsproces en bij het bewaken van de klantcondities en leveringsafspraken. Global Paint Products organiseert inmiddels ook haar magazijnfunctie met het WMS van AB. Met de Smart Connector worden alle oplossingen probleemloos met Exact Globe verbonden. Edwin: “Maar we hebben nog een wens. Exact Globe genereert heel veel data. Die willen we helder gepresenteerd krijgen als stuur- en beslisinformatie. Dat kan met Sumatra, maar ook heel goed met Power BI, een gebruiksvriendelijke oplossing. Dat helpt ons alle data uit onze systemen op een inzichtelijke manier te presenteren. Nu ligt de toegang tot die data bij slechts een beperkt aantal mensen, ook door de technische complexiteit. Straks kan iedereen door de hele organisatie heen met deze datapresentaties aan het werk. Die stap gaan we zeker nog met AB maken.”

Ontdek meer over WMS

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---