“Exact voor de volledige fabrieksboekhouding: van productie en logistiek tot voorraad.”

DEC BV besteed haar systeembeheer uit aan AB en investeert in verder automatiseren van de productie

DEC International BV werkt al vanaf 2008 samen met AB. De kern van het IT-systeem? De oplossingsgerichte optelsom van Exact Globe, AB Advanced RPA en Synergy. Een interne systeembeheerder beheerste elk detail van deze configuratie, maar vertrok na 33 jaar. Na rijp beraad besloot DEC BV het systeembeheer via een Service Level Agreement (SLA) in handen te leggen van de vertrouwde partner AB.

DEC BV: 40 jaar synoniem voor duurzame innovatie

DEC BV produceert laminaat-, kunststof- en isolatieslangen, geluiddempers, luchtventielen, montage-, afdichting- en afsluitkleppen. Producten voor een duurzaam en toekomstbestendig totaalconcept voor toepassing in woningen en professionele gebouwen. DEC BV is al 40 jaar synoniem voor duurzame innovatie.

Exact voor de volledige fabrieksboekhouding

DEC BV werkt al 15 jaar samen met AB. Frans Nijboer, finance manager bij DEC BV: “Exact gebruiken we voor onze volledige fabrieksboekhouding. Van productie, logistiek en facturering tot en met verzending en voorraden. Eigenlijk alle opties met uitzondering van salarissen. Synergy zetten we heel specifiek in voor het vastleggen van bepaalde documentstromen binnen ons bedrijf, zoals het aanvragen van creditfacturen of een nieuw product.” Esther de Bie, HR-manager bij DEC BV: “In feite de complete werkstroom.”

Normatief afboeken en de productie verder automatiseren

DEC BV levert een brede en diepe range aan producten met veel variaties. Frans: “Daarin speelt Exact een grote rol. De essentie van ons systeem is dat we alles normatief afboeken. Dus onze complete productie is op normatieven gebaseerd. Op grond daarvan bestellen wij ook onze voorraden. Exact speelt hierin een scharnierrol en zorgt dat al die gegevens altijd compleet en kloppend zijn zodat we nooit misgrijpen met de voorraden.”

DEC BV levert hoofdzakelijk aan groothandels en alle communicatie verloopt telefonisch en via de mail. Frans: “Slechts met één klant wordt digitaal samengewerkt op basis van EDI. Verder verloopt alles nog traditioneel bij ons. Wel zien we om ons heen digitalisering en automatisering oprukken. We hebben in ons vizier heel veel activiteiten die we op dat vlak willen ontplooien. We willen de productie ook nog verder automatiseren.”

Ontdek meer over Exact ERP 

Wilt u meer lezen over het verhaal van DEC?

In het MAAK magazine leest u meer over de ervaring van DEC met onze variërende oplossingen. Ontdek onder anderen meer over de toekomst plannen van DEC voor verdergaand digitaliseren, waarom DEC het systeembeheer heeft uitbesteed aan AB en hoe het opstellen van de SLA (Service Level Agreement) verliep.

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---