“Exact levert veel data op waar we mee werken in Synergy.”

Exact levert inzicht én overzicht voor De Wit.

Familiebedrijf De Wit, broers Gert-Jan en Joost, uit De Waal groeit gestaag en zocht ondersteuning van een hoogwaardige en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing. De implementatie van een buitenlands ERP-systeem door een Nederlandse partij mislukte. Hierdoor waren ze genoodzaakt terug te gaan naar hun oude boekhoudprogramma omdat het bedrijf en personeel erop vastliepen. Toch vonden ze de moed zo’n zelfde traject in te gaan met AB. Joost de Wit, directeur/eigenaar De Wit Oils: “AB maakte vervolgens écht het verschil met een hoogwaardig, doelmatig en communicatief sterk ondersteund implementatieproces. Daarnaast zijn ze nog leuk in de omgang ook.”

Familiebedrijf De Wit: duurzaam innoveren

Familiebedrijf De Wit is sinds 1978 actief met zaadteelt en olieproductie. De missie? Op een duurzame manier hoogwaardige (biologische) plantaardige en mariene oliën leveren om de gezondheid en het welzijn van mens en dier te ondersteunen. De oliën komen vooral op de markt in capsules voor orale consumptie. Maar liefst 98% van de productie gaat naar het buitenland. Joost de Wit: “Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel.”

 • Exact levert inzicht én overzicht

  Inmiddels is de oplossing van AB anderhalf jaar in gebruik. Dankzij de ERP Food Suite in Exact Globe kan De Wit Oils weer focussen op innovatie en doorgroeien zonder dat administratieve processen te veel tijd wegnemen. Joost: “AB belooft niets wat ze niet na kunnen komen en gaat tot het uiterste met het inrichten naar jouw wensen. Dit geeft het beste resultaat want onze mensen moeten er uiteindelijk mee werken. De efficiëntie is moeilijk meetbaar, maar komt wel al meer tot uitdrukking naarmate we meer data verwerken in Exact. Het maakt dat we efficiënter produceren en besparen daarmee tijd en kosten. Werken in Exact levert veel data op waar we vervolgens mee kunnen werken in Synergy. Die slag levert ons zowel overzicht als inzicht op, beide zijn van belang om door te groeien.”

  Ontdek de ERP Food Suite

 • Sterke communicatieve eigenschappen

  Eén van de oplossingen die Joost is lovend over het implementatietraject vanuit AB, voltooid in 2020: “Op 1 januari 2021 zijn we operationeel gegaan met Exact. Dit proces verliep correct, overzichtelijk en stapsgewijs. Je merkt dat AB haar consultants ook selecteert op sterke communicatieve eigenschappen. De consultants communiceren moeiteloos met alle geledingen in onze organisatie. Ook zijn de consultants echt geïnteresseerd in wat ons bedrijf doet en hoe wij werken. Ze willen alles wat er bedrijfs- en procesmatig bij ons speelt daadwerkelijk vanuit een diepe motivatie doorgronden. Vervolgens stemmen de consultants met die kennis de ERP Food Suite in Exact Globe af op onze organisatie en processen. Ze proberen dit verbaal en open met ons in te richten in plaats van alleen in een achterkamertje. Dat werkt plezierig omdat je zo betrokken blijft en aansluiting houdt in het traject.”

 •  Synergy helpt problemen te voorkomen

  Joost: “Orders zijn makkelijker traceerbaar. Ook voorkomen we met dit integrale systeem dat we een voorraad verkopen die een collega zojuist al verkocht heeft. Daarmee bereiken we met zoekopdrachten in Synergy dat we eventuele problemen, bijvoorbeeld beschikbaarheid, al op kantoor kunnen oplossen, voordat deze tot uitdrukking komen in de productie. Dit voorkomt heel veel verlies van menskracht, geld en capaciteit. Als zeer ervaren krachten de organisatie verlaten of ziek worden, dan kan de ERP Food Suite van AB in Globe onze continuïteit blijven garanderen. Dit systeem moet zo ingericht worden dat alles eenvoudig over te nemen is door een andere of nieuwe collega. Vooral als je sterk groeit, is dit een cruciale factor. De vermenigvuldiging van handelingen maakt automatisering interessanter voor je bedrijf.”

  Ontdek Synergy 

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---