“Manufacturing Control kan vele soorten productielijnen en bewerkingen aan”

De Jong Hot Water Tanks: Duurzame integratie automatisering

De Jong bestaat al ruim 160 jaar, waarvan al meer dan 45 jaar als toonaangevende, onafhankelijke producent van roestvast stalen (RVS) warmwaterboilers in Europa. Ebel Kremer, ICT-verantwoordelijke: “In alles wat wij ondernemen, zijn wij op zoek naar the perfect fit. Dat geldt in eerste plaats voor het product zelf, waarin wij altijd gaan voor het beste resultaat. Maar het geldt minstens zo sterk voor alle gebieden die daar enigszins aan raken, zoals partners, medewerkers, het productieproces en de impact daarvan op de wereld om ons heen.” Om de oplopende productie van haar warmwaterboilers in nog efficiëntere banen te leiden, is samen met AB ingezet op geïntegreerde automatisering.

Inmiddels werkt De Jong met Exact Globe in combinatie met Synergy, de planningsoplossing Preactor, Shop Floor Control en WMS. Sinds kort ook met Sumatra als rapportagetool. Ebel: “Wij hebben in een korte tijd samen met AB veel IT-oplossingen gekoppeld.” Een uitdagende exercitie omdat in het specifieke productieproces van De Jong zich bijna niets standaard laat automatiseren.

Groeimarkt

De Jong Hot Water Tanks produceert jaarlijks 120.000 warmwaterboilers van hoge kwaliteit, voor West-Europa en Noord-Amerika. De afnemers integreren deze watertanks in hun steeds duurzamere energiesystemen. Een groeimarkt door de exploderende focus op duurzaamheid. Sandra Rijnberg, Projectleider: “Samen met klanten ontwikkelen wij nieuwe producten. De laatste jaren hebben wij tussen de 200 en 300 verschillende types boilers gemaakt. Wij voldoen aan allerlei energielabels en testen alles in eigen lab grondig uit.” Ebel: “Door onze groei hebben wij altijd ingezet op continu procesverbetering en maximale efficiency. Van belang, want wij produceren veel klantspecifieke producten en willen snel kunnen schakelen tussen lopende orders. Dit maakt automatiseren uitdagend.”

Fors ingezet op geïntegreerde automatisering en digitalisering

Toch lag er een goede reden om verleden jaar samen met AB in te zetten op geïntegreerde automatisering en digitalisering. Sandra: “Wij groeien in aantal medewerkers en orders. Om het overzicht te behouden, willen wij alle productie-informatie sneller op de werkvloer krijgen. Eerder werkten wij met de aanlevering van papieren werktekeningen. Hierdoor kregen wij minder snel inzicht in wat de status van onze 70 á 80 verschillende werkplekken was. Tijdens de implementatiefase hebben wij gekozen voor de shopfloor oplossing van AB. Doordat de shopfloor oplossing van AB ‘manufacturing control center’ (ABMC) door hun zelf is ontwikkeld konden zij voldoen aan onze wensen op het vlak van specifieke aanpassingen.” ABMC maakt de besturing van productieprocessen zoals die van De Jong overzichtelijk en eenvoudig omdat het volledig geïntegreerd is met Exact Software. Voor de scheduling richting de werkvloer gebruikt De Jong de planningssoftware Preactor.

Manufactoring Control

Het maatwerk van AB Manufacturing Control, ondersteunt De Jong door orderinformatie direct op de werkvloer aan te bieden. Andersom wordt op de werkvloer de voortgang van het productieproces direct vastgelegd in ABMC. Sandra: “Voorafgaand aan de implementatie van Manufacturing Control hebben wij een selectieproces gehad, hier deed AB ook aan mee. Vervolgens kozen wij eerst voor een andere oplossing, maar later alsnog voor Manufacturing Control. Zij bleken zich goed te hebben ontwikkeld en verbeterd met eigen modules. Die konden ons meer bieden en sneller schakelen.” Ebel: “Manufacturing Control kan onze vele soorten productielijnen en bewerkingen aan. Tegelijkertijd biedt het ons en onze operators veel overzichtelijk visueel gemak. Dat spreekt de gebruikers op de werkvloer enorm aan. Het is nu op de werkvloer duidelijk wat de functie is van zo’n programma.”

Ontdek meer over deze oplossing!

Wilt u meer lezen over de Jong of verhalen van andere machinebouwers ontdekken?

 

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---