“Vanaf dag 1 werkten alle integraties en processen foutloos.”

ChemCom & AB leveren award-winnende prestatie

ChemCom Industries produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie en tussenproducten voor de chemische industrie. De manier van werken kenmerkt zich door efficiency en effectiviteit. Alle processen zijn op basis van ´Lean Manufacturing´ en ´First time Right´principes georganiseerd. Continue verbeteren zit hier echt in de cultuur. Processen die niet als ´core´ aangemerkt worden, zijn uitbesteed. ChemCom Industries is daarnaast een open en flexibele organisatie. Dit bleek ook uit de manier waarop het ERP project is uitgevoerd.

Visie op ERP Systemen

De bestaande Oracle oplossing kende veel omslachtige handelingen en procedures. Veel data was wel beschikbaar, maar werd niet goed ontsloten in rapportages. Het systeem blokkeerde verdere verbeteringen en het verhogen van de efficiency.

Het management had een duidelijke visie op de toekomstige automatisering. Het doel was een modern, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden ERP systeem te implementeren. Klaar voor de toekomst, zoals het digitaliseren van werkstromen en documentatie. En een systeem dat bijdraagt aan de groeistrategie van ChemCom Industries.

Implementatie van Exact

“Met een betere ERP oplossing moest het mogelijk zijn onze bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en te digitaliseren. We zochten een moderne, low-cost oplossing.”, aldus Leen van der Sluis , financieel directeur bij ChemCom Industries. Na een uitgebreide pakketselectie, werd gekozen voor Exact Software en AB.

Voor de implementatie werd een strakke planning uitgezet. In vier maanden was ChemCom Industries live met Exact Globe Next en Synergy. Vanaf dag één werkten alle integraties en processen foutloos. Bedenk daarbij dat ChemCom Industries in die tijd niet alleen haar ERP systeem vernieuwde, maar ook een MES-laag (Aspentech) en een Share Point oplossing uitrolde. Zo werden in een zeer kort tijdsbestek bijna alle kritische bedrijfssystemen vervangen door een moderne geïntegreerde oplossing. Exact Globe Next en Synergy vormen het hart van deze oplossing.

>>> Meer lezen over Exact

Veel processtappen geautomatiseerd

Exact ondersteunt ChemCom Industries nu volledig. Er zijn veel processtappen geautomatiseerd of overbodig gemaakt. Voorbeeld: een transporteur kan nu zelfstandig laden, met het laadnummer uit Exact. Na het laden levert Exact automatisch het Certificate of Analysis, de Safety Data Sheet én de pakbon. Dit allemaal zonder dat er ook maar één handmatige actie aan te pas komt! Naast het MES-systeem zijn namelijk ook de weegbrug en het LIMS-systeem verbonden met Exact. Ook het automatiseren van het bonus- en provisiesysteem bespaart veel uitzoekwerk en tijd. Daarnaast zijn de managementinformatie en de eenvoud van werken twee  grote voordelen.

Geweldige samenwerking

Het succes van een ERP implementatie hangt onder andere af van de bereidheid om te veranderen en de ‘klik’ tussen consultants en medewerkers. Die klik was er. Alle bestaande functionaliteit uit de oude Dynea-systemen werd in vier maanden overgenomen door Exact Globe Next en Synergy. Terwijl de normale operatie uiteraard gewoon doorging. Een knappe prestatie, die werd beloond met de Exact Project of the Year Award.

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---