image/svg+xml

Materiaalstromen effectief beheren!

Kanban in Exact

Heeft u in de productie of op kantoor voortdurend materialen of halffabricaten nodig die u continu moet aanvullen? En bestelt u dat nog regelmatig door telkens opnieuw te tellen, te administreren of te rekenen? Kanban, een Lean Manufacturing techniek, lost dit feilloos en simpel voor u op.

Met Kanban houdt u uw grijpvoorraad op peil zonder administratie en te zonder te plannen. Exact biedt u twee oplossingen om Kanban ook in Exact te registreren. Een kwestie van slimmer werken, door Lean principes en Exact te combineren.

Wat is Kanban?

Kanban (2BIN) is effectieve manier om materiaalstromen te beheren. Elk Kanban artikel wordt in twee bakken (two bins) bewaard. Als de eerste bak leeg is, dan wordt de tweede bak aangesproken. De lege bak ‘levert’ het signaal om het artikel aan te vullen. Het proces kan dus altijd verder, zonder administratie of berekeningen. Steeds meer bedrijven ervaren de voordelen van Kanban (2BIN):

Plannen is niet meer nodig

Krachtig omdat de artikelen niet ‘gepland’ hoeven te worden. De besturing volgt automatisch vanuit het proces, terwijl het Kanban zorgt voor de juiste beschikbaarheid van deze artikelen.

Véél minder administratie

Simpel, omdat het mechanisme nauwelijks administratie vergt en voor iedereen snel te begrijpen is.

Kanban voorraad registreren in Exact

Punt is nu hoe u deze voorraad registreert, zonder in te boeten op de kracht van Kanban? Immers Kanban vereist in principe geen registratie in ERP. Er zijn twee oplossingen in Exact.

Oplossing 1: Exact Kanban Orders

De Kanban functie in Exact Globe biedt de mogelijkheid om Kanban orders te verwerken. Hiermee kunt u snel en eenvoudig nieuwe Kanban artikelen opboeken en normatief verbruikte materialen afboeken.

Oplossing 2: Kanban Scanners

AB gaat hierin nog een stapje verder met onze scanner oplossing, waarbij deze registratie ook snel en realtime gedaan kan worden op de werkvloer. Op deze manier wordt de administratieve last tot een absoluut minimum beperkt.

Deze oplossing is ook interessant als ‘timing’ cruciaal is. U beschikt realtime over informatie over de status en voorraad van uw Kanban artikelen.

Download de Exact Leaflets

Laat uw e-mailadres achter en u kunt de leaflets downloaden

Andere veel gebruikte functionaliteit in Exact
 • MRP

  De MRP module in Exact biedt u inzicht in behoeften van materialen en uren in de tijd.

  Lees meer
 • Warehouse Management

  Met WMS optimaliseert u uw magazijnbeheer

  Lees meer
 • Grafische capaciteitsplanning

  Productieorders met Exact Visual Scheduler automatisch inplannen op basis van capaciteit van bewerkingsstations/productielijnen.

  Lees meer
Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken