“RPA bespaart veel tijd en vermindert de kans op fouten.”

Succesvolle implementatie van Globe+, Synergy en RPA van AB bij V&S Foodspecialist

V&S Foodspecialist stelt hoge eisen aan haar automatisering. Verschillende factoren leggen de IT-lat hoog. Zoals voedselveiligheid en een nauwe samenwerking met klanten op het gebied van maatwerkrecepturen. Inmiddels zijn Exact Globe+, Synergy én relevante add-ons zoals RPA van AB succesvol geïmplementeerd. Jan Smeets, process manager V&S Foodspecialist: “We hebben nu heel veel mogelijkheden met onze automatisering en digitalisering. We gaan deze stapsgewijs leren benutten. Wel zien we nu al dat de oplossingen van AB ons veel efficiency opleveren en binnen onze organisatie enthousiast worden ontvangen.”

V&S Foodspecialist, onderdeel van Buccan B.V., is dé foodspecialist voor vriesvers foodconcepten en private labels. Er wordt vooral aan de groothandel, horeca, catering, retail en foodservicemarkt in West-Europa geleverd. Jan: “Onze producten produceren en leveren wij onder de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Deze zijn zowel uit het vaste V&S assortiment alsook ‘tailor-made’ ontwikkeld in goede samenwerking met onze klanten. Hierbij gaat het om recepturen voor klanten die zijn aangepast aan hun lokale wensen. Deze recepturen slaan we na ontwikkeling intern zorgvuldig op.”

Mogelijkheden van de ERP Food Suite stapsgewijs benutten

V&S Foodspecialist werkt nauw samen met AB voor de automatisering. Jan: “Het fundament hiervan bestaat uit Exact Globe+ en Synergy. Exact Globe+ benutten we momenteel alleen nog voor onze boekhouding. Wel zijn we modules aan het opschalen om daar uiteindelijk meer uit te halen. Die mogelijkheden binnen de ERP Food Suite van AB zijn breed en gaan we eerst stapsgewijs inrichten en in een rustig tempo benutten. We zijn nu de basismodule aan het inrichten. Die manier van werken laat ons ook duidelijker de resultaten van onze investeringen zien.”

Gerichte inzet RPA-taken

Eveneens implementeerde AB gerichte RPA-taken. Jan: “De eerste RPA-taak benutten we vooral op het vlak van de automatisering van opdrachtbevestigingen en leverbonnen. Die kunnen we met RPA automatisch koppelen aan orders. Dit bespaart veel tijd en vermindert de kans op fouten.” En hoe verliep de implementatie? Jan: “Die heeft AB opgebouwd naast onze huidige, lopende processen. Zodra het compleet werkte, zijn we hier probleemloos in de omgeving van de operatie op overgeschakeld.”

Synergy bewijst meerwaarde bij productontwikkeling

Welke meerwaarde ziet het bedrijf in Synergy? Jan: “Synergy zetten we speciaal in voor onze productontwikkeling. Veel informatie is hiervoor nodig. Synergy borgt het opslaan van data op één plek en daarmee ook direct de toegankelijkheid voor medewerkers die betrokken zijn bij productontwikkeling. Synergy maakt, op dit voor ons belangrijke terrein, een efficiënte samenwerking mogelijk. Bovendien laat Synergy vanuit de discipline productontwikkeling de bijbehorende taken doorlopen naar verschillende betrokkenen zoals bij R&D. Ofwel: iedereen weet dankzij Synergy wát ze moeten doen op het moment waaróp ze het moeten doen.”

Koppeling voor klantspecifieke recepten

AB heeft voor V&S Foodspecialist in Synergy een koppeling gebouwd naar Globe voor het beoordelen en opslaan van klantspecifieke recepten. Jan: “Klantspecifieke recepten zijn voor ons cruciaal. Samen met de consultant van AB hebben we die koppeling ontworpen en daadwerkelijk gemaakt. Hoe? Door samen in een ruimte te zitten en alle stappen, wensen en eisen door te nemen. Het is de bedoeling dat deze koppeling ons heel veel werk uit handen gaat nemen.”

Lees het hele verhaal van V&S Foodspecialist in MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---