“AB is voor het MKB een hele goede partner!”

WMS schept rust in de fabriek en het magazijn van Steco

Al ruim 20 jaar is Steco klant bij AB. De kern van de samenwerking draait om Exact en WMS. Lieke van Leijenhorst is deel van het management team en onder andere verantwoordelijk voor sales en marketing binnen Steco: “Tevens ben ik verantwoordelijk voor het softwarebeheer. Voor het MKB is AB een hele goede partner als het gaat om de automatisering van productieprocessen in de maakindustrie.”

Steco: doordachte fietsaccessoires

Het Veluwse metaalbedrijf Steco, opgericht in 1928, ontwerpt en produceert doordachte fietsaccessoires die zorgen voor veiligheid en comfort tijdens het fietsen. Variërend van voor- en achterdragers tot manden en andere handige fietsaccessoires, zowel uit hun eigen productlijn als op OEM-producten. Lieke: “Steco levert in heel Europa en inmiddels staat de vierde generatie in dit familiebedrijf aan het roer. De producten zijn duurzaam en vervaardigd van hoogwaardig materiaal, voortbouwend op ruim 95 jaar ervaring.”

Focussen op nieuwe materialen

Steco is elke dag bezig met innovatie en durft kritische vragen te stellen over haar eigen producten. Waar zit hem die innovatie in? Lieke: “De komende periode willen we ons toespitsen op de combinatie van metalen met kunststoffen. Nu richten we ons vooral op rvs en staal, maar willen ook onze kennis van aluminium verbreden. Dat zal aanpassingen vergen in ons machinepark, maar ook van de technische kennis van onze mensen. Bijvoorbeeld het lasproces is daadwerkelijk anders. De omzetting naar aluminium doen we dan ook stapsgewijs.”

Globe als basis, WMS van groot belang

Steco werkte eerst met Exact voor DOS en implementeerde in 2003 Exact Globe, samen met AB. In 2012 kwam hier een WMS-module bij, van groot belang voor Steco. Lieke: “Hier werken we veel mee. We zijn voorraadhoudend met zowel OEM-producten als onze eigen productenlijn. Voor dit laatste hebben we alles op voorraad en is de eis om binnen twee weken te kunnen leveren. Voor de OEM-tak leveren we volledig op klantorder.” Met het WMS stroomlijnt Steco haar logistiek voor beide processen. Lieke: “We gebruiken een breed scala aan modules uit Exact waaronder intensief het WMS.”

WMS schept rust in fabriek en magazijn

Het WMS levert Steco meerdere voordelen op. Lieke: “Dit geeft vooral inzichten in onze voorraden, dé basis voor onze verdere productie. Is dat niet op orde? Dan kun je moeilijk plannen. Het WMS schept rust in de fabriek en het magazijn. Vanuit het inzicht dat je hebt in je voorraden worden er nieuwe productiebonnen opgegeven. De operators krijgen per week of per dag productiebonnen aangeleverd. Productieplanning houdt hiermee een instrument in handen om proactief te reageren met prioriteitenstellingen in de fabriek. De optelsom van die voordelen vanuit het WMS levert ons dus ook groei op en uiteindelijk tevreden klanten.”

AB: de partner voor maakindustrie

AB en Steco onderhouden een duurzame relatie van al meer dan 20 jaar. Lieke: “Productietechnisch doorgrondt AB goed wat er bij ons speelt. We zijn een middelgroot bedrijf en AB is voor het MKB een hele goede partner als het gaat om productieprocessen optimaliseren en automatiseren in de maakindustrie. Bij AB kunnen we op dit vlak al onze uitdagingen kwijt!”

Wilt u meer lezen over het verhaal van Steco?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---