“Met Exact monitoren wij onze productie én groei kostenbewust.”

Ripstaal Group blijft de concurrentie voor dankzij optimalisatie van Exact

De Ripstaal Group werkte eerder samen met een andere ERP-leverancier, maar koos in 2020 bewust voor AB. Er is inmiddels al veel bereikt, vooral met Exact. En voor de naaste toekomst staan nieuwe projecten op de planning. Jeroen Holman is operational director bij Ripstaal: “De samenwerking vliegen we gefaseerd aan. Met de oplossingen van AB willen we eerst leren lopen. Daarna gaan we ermee rennen en de wedstrijd winnen.

Ripstaal Group: innovatieve producent van metalen stucprofielen

Ripstaal is producent van metalen stucprofielen. Dit innovatieve bedrijf uit Oss is marktleider en levert in 14 Europese landen een uitgebreid assortiment van profielen en slimme, innovatieve afbouwproducten. De activiteiten zijn verdeeld over meerdere productmarkt-combinaties. Zoals Ripstaal Constructions, Ripstaal Extrusion, Ripstaal Steel Framing, Ripstaal Garden en Ripstaal – Trade. Jeroen: “Wel verleggen we nu onze focus bewust naar twee specifieke core businesses: Ripstaal Constructions, zij leveren stucadoors profielen aan Nederlandse groothandels, en Ripstaal Steel Framing. De laatste produceert chalets, vakantiehuis(jes), woonhuizen, gevel sluitende elementen, et cetera. Deze onderdelen maken we van een stalen framewerk.”

Optimalisatie Exact om concurrentie voor te blijven

De door Jeroen genoemde focus op de twee core businesses leidde ook tot een gerichte opdracht voor AB. Jeroen: “Voor Ripstaal Constructions verzorgde AB een uitbreiding van onze benutting van de mogelijkheden van Exact. Vooral bedoeld om als enige profiel producerende partij in Nederland onze marktpositie uit te breiden en te verstevigen.” Daarom vroeg Jeroen aan AB om in Exact, naast de al in gebruik zijnde financiële module, ook de functionaliteiten inkoop, voorraad, planning en logistiek in te richten. Jeroen: “Daarmee benutten we voor Ripstaal Constructions feitelijk alle mogelijkheden van Exact en hebben we nu ook de goederen- en geldstromen inzichtelijk. Zo is onze positie op de Nederlandse markt nog verder verstevigd.” De andere core business is Ripstaal Steel Framing. Dit is een relatief jong bedrijf en werkte nog totaal niet met Exact. Jeroen: “Hier heeft AB voor ons de complete implementatie van Exact vanaf nul verzorgd. Daar is een enorme sprong gemaakt waarmee Ripstaal Steel Framing haar groeiambities kan realiseren.”

Eerst lopen, dan rennen en de wedstrijd winnen?

Jeroen heeft een duidelijke afspraak met AB: “Eerst wil ik met al deze vernieuwingen leren lopen, en daarna ga ik rennen om de wedstrijd te winnen. Daar past een gefaseerde aanpak bij op het vlak van digitalisering en automatisering. Op de planning staat de implementatie van Scan Sys, bedoeld voor het digitaliseren van onze documentenstroom. En dat geldt eveneens voor de implementatie van EDI. Loopt dat allemaal? Dan gaan we naar de concrete fase waarin we alles in onze productie scannen. Het voordeel daarvan is evident: 24/7 kloppende voorraden. Produceren we een stucadoorsprofiel? Dan scannen we die direct en volgt een automatische afboeking op onze voorraden. Hetzelfde geldt straks voor alle grondstoffen die we vanuit onze voorraden naar de productie laten bewegen. Opgeteld gaat dit een veel beter en nauwkeuriger inzicht geven in onze voorraadpositie.”

Lees meer over Ripstaal Group in MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---