Dankzij de IT-constellatie van AB kan RWBE voor haar groei volop ‘gas geven’!

RWBE profiteert van standaard en maatwerk oplossingen van AB

Race Winning Brands Europe (RWBE) levert hoogwaardige componenten voor high performance verbrandingsmotoren. Vooral voor crossmotoren en raceauto’s. De database telt maar liefst 40.000 actieve artikelen voor onder andere de MXGP-rijders en de Ford Fiësta Cup. Dankzij de IT-constellatie van AB kan RWBE voor haar groei volop ‘gas geven’!

Race Winning Brands Europe is een in- en verkooporganisatie van hoogwaardige onderdelen voor high performance verbrandingsmotoren voor vooral crossmotoren zoals zuigers, drijverstangen en krukassen. In mindere mate levert RWBE producten voor straatmotoren. Diverse OEM’ers in de wereld van crossmotoren passen de producten van RWBE toe. Victor Hoogenraad, CFO Race Winning Brands Europe: “Sinds enkele jaren leveren we ook aan de automobielindustrie, vooral voor race- en rallyteams met high performance verbrandingsmotoren. Bij de MXGP ondersteunen wij Gebben Racing  en F&H Kawasaki Racing Team. Bij de Ford Fiësta Cup ondersteunen wij Thomas de Backer.” Ook biedt RWBE inmiddels artikelen buiten het motorblok aan, zoals waterpompen, remschijven, remblokken en kabels.

Combinatie van standaard en maatwerk

RWBE levert in principe standaardproducten. Victor: “In Nieuw-Vennep hebben we één engineer in dienst en circa 75 in Amerika. Daardoor is maatwerk mogelijk. Neem de Ford Fiësta Cup. Dit zijn races die elk jaar tussen april en oktober worden gehouden in Nederland en België. Elke deelnemer rijdt hierin met een identiek motorblok. Dit wordt ontworpen door een klant van RWBE en wij leveren daar de onderdelen voor. Diverse leveranciers kunnen die onderdelen op onze unieke specificaties maken.” Binnen de motorcross opereert RWBE mondiaal in een nichemarkt met een handvol concurrenten. Victor: “In die markt kennen we elkaar allemaal. Maar in de automotive wereld van de race- en rallyteams zien we juist veel concurrenten. Daarin onderscheid je je alleen nog met prijs. Ons Amerikaanse hoofdkantoor neemt bedrijven over en voor de zuigermarkt hebben we zo’n beetje alles in huis wat we willen hebben. Titanium kleppen kwamen bijna altijd uit Rusland en Oekraïne, dat is nu lastig. Inmiddels hebben we een Amerikaans bedrijf gevonden dat ook titanium kleppen produceert en dit hebben we overgenomen. Zo proberen we leveringen zeker te stellen en halen we meteen de concurrentie naar binnen.

Constructieve samenwerking met AB

Sinds 2017 werkt RWBE samen met AB voor haar automatisering en digitalisering. Met als automatisering technisch resultaat een combinatie van standaard oplossingen en maatwerk van AB en haar partners. Victor: “Centraal daarin staan Exact Globe, een WMS en een licentie om tot maximaal 50 RPA taken uit te voeren. Eveneens haalt RWBE beslissingsinformatie uit Sumatra en is onze documentenstroom gedigitaliseerd met Scan Sys.” Oplossingen voor supply chain Victor legt eerst uit hoe AB helpt bij de automatisering en digitalisering van de supply chain: “We zijn een in- en verkooporganisatie met circa 40.000 actieve en 20.000 niet-actieve artikelen en met logistieke bewegingen over de hele wereld. Voor een MKB-bedrijf dat Exact gebruikt zijn dat hoge aantallen. Dus is het bij de inslag van componenten cruciaal dat deze direct administratief op de goede locatie worden weggezet. Daardoor is alles voor de vervolgprocessen goed terug te vinden. Ook kunnen wij dankzij Exact deze hoge aantallen artikelen periodiek eenvoudig van een nieuwe kostprijs voorzien én herwaarderen.”

Bekijk hier het volledige verhaal van RWBE in MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---