“Met behulp van MRP kunnen we heel nauwkeurig plannen.”

Koninklijke Buisman in control met Exact

Op 9 augustus 1867  brandde Herman Buisman zijn eerste ‘koffiestroop’. Tegenwoordig produceert Koninklijke Buisman tal van koffiesoorten en chocoladespecialiteiten. Voor het goed inrichten en optimaliseren van de productie, voorraad, inkoop en de financiële administratie maakt Buisman gebruik van Exact.

Traceerbaarheid en certificering

“Een groot voordeel van Exact is dat er aan de ingrediëntenkant deels ordergestuurd gewerkt kan worden in plaats van voorraadgestuurd. Dat is fantastisch voor de cashflow!”, aldus Engelbert van der Weerd, controller bij de Koninklijke Buisman. “Daarnaast maken we gebruik van Track & Trace in Exact. Je moet binnen 4 uur op kunnen lepelen wat er precies aan ingrediënten in een eindproduct zit en wat bij welke klant is terechtgekomen op welke datum. Met één druk op de knop hebben we dat nu inzichtelijk.”

Grip op de voorraad en logistiek

“Met behulp van MRP kunnen we heel nauwkeurig plannen. Bij een dreigend tekort van ingrediënten gaat er automatisch een mailtje naar de leverancier. En in Exact zijn ook alle recepturen vastgelegd. De grondstoffen worden via de receptuur afgeboekt en zijn via batchcodes te volgen. Wanneer een product de fabriek verlaat wordt de bijbehorende barcode gescand, voordat het naar ons externe warehouse gaat. Daar worden orders voor retailers gecombineerd, zodat er altijd volle vrachtwagens naar de supermarkten rijden.”

Moderne ICT oplossingen zijn van levensbelang

Onder andere Electronic Data Interchange (EDI) is belangrijk voor een partij als Buisman. Van der Weerd: “We communiceren direct vanuit Exact met onze logistieke partner en met de Jumbo, AH, Plus en noem maar op. En de verwerking van inkoopfacturen is ook volledig gedigitaliseerd. Er zijn natuurlijk altijd nog nice-to-haves, maar we merken tijdens bijeenkomsten met andere producenten: Wij zijn goed geautomatiseerd!  Een partner met een hoog kennisniveau op het gebied van ICT én de voeding, zoals AB, is daarbij essentieel.”

Meer ontdekken? Meld u aan voor een event!

  • Implementatieconsultants gespecialiseerd in de voedingsindustrie
  • Track and Trace met één druk op de knop
  • Direct communiceren met partners dankzij EDI
Voedingsproducent de Koninklijke Buisman: "Met MRP zijn wij in staat om het hele proces beter onder controle te houden."

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---