“Dankzij AB Proces Control hebben we realtime inzicht in de productie.”

Kamp Coating ontzorgt haar medewerkers en klanten dankzij digitalisering met AB!

Kamp Coating Groep telt meerdere op hoog niveau geautomatiseerde en gedigitaliseerde vestigingen. Dit is het resultaat van 20 jaar intensief samenwerken met AB. André Zuidam is ICT/inkoopmanager bij Kamp Coating Groep: “Dankzij AB kunnen we met zo min mogelijk handen zoveel mogelijk bereiken!”

Kamp Coating Groep: innovatieve oppervlaktebehandelingen

Familiebedrijf Kamp Coating Groep heeft vestigingen in Apeldoorn, Emmen, Vianen en Eindhoven. André: “Wij zijn hoogwaardig expert in innovatieve oppervlaktebehandelingen zoals KTL, VIANT, poedercoaten, natlakken, anodiseren en sublimeren. Onze missie is het aanbieden van een duurzame totaaloplossing met toegevoegde waarde en kwaliteit.”

Gestage uitrol AB Proces Control

AB startte twee decennia geleden met ICT-projecten bij Kamp Coating Apeldoorn. Eerst met Exact, gevolgd door daaraan gekoppelde oplossingen, inmiddels bekend als AB Smart Solutions. Vervolgens droeg AB ook oplossingen aan voor de vestigingen Kamp Coating Emmen, Efté Coating en Anopanel.

André: “Sinds 2015 voeren we samen verschillende digitaliserings- projecten uit, waaronder de ontwikkeling van een Shopfloor-oplossing ofwel AB Proces Control (ABPC). Dit is voor het eerst geïmplementeerd in onze Apeldoornse vestiging. Dit beviel en in 2018 hebben we ABPC gekopieerd naar een 2.0 versie voor onze vestiging in Emmen.” AB heeft voor Kamp Coating eveneens RPA (voorheen ABEI) geïmplementeerd in de vestiging in Emmen.
.
.

Vele voordelen van ABPC

ABPC draait om het digitaal aansturen van productieprocessen en deze weergeven op schermen op de productievloer. Kortom, digitaal en zonder papier. André: “In de fabriek zijn werkplekken ingericht met twee beeldschermen: één voor registratie en één voor opgeslagen producttekeningen. De medewerkers werken hierdoor, ondersteund door een visuele instructie, altijd met het juiste product.”

Alle aanvullende stappen die belangrijk zijn voor het eindproduct zijn vastgelegd in het systeem en worden per processtap getoond aan de medewerker. André: “Onze werkvoorbereider geeft alle details daarvoor nauwgezet in ABPC aan. Kortom, dankzij ABPC kunnen we sneller inspelen op wat nodig is in onze productie en hebben we realtime inzicht en overzicht.” Een voorbeeld: bij de ontvangst van goederen vanuit transporteurs moeten de logistieke medewerkers kwaliteitsvragen beantwoorden. André: “Volgt daarop een afwijkend antwoord? Dan zorgt ABPC ervoor dat dit via een mail gesignaleerd wordt op het dashboard van onze werkvoorbereider. Die kan vervolgens direct handelen.”

Bijzonder: shopfloor gebaseerd op verkooporders

André geeft aan voor AB een extra uitdagende klant te zijn: “Veel digitale fabrieken/productievloeren van AB zijn gebaseerd op productieorders in Manufacturing Control (ABMC). Echter, wij baseren ons coatingsysteem op verkooporders. Onze verkoper krijgt een aanvraag, maakt in Exact een structuur aan en díe wordt opgepakt door ABPC en vertaald naar RPA-taken met een passende inkoop en correcte ontvangst van grondstoffen. Alles is hiermee met elkaar verbonden en daardoor daalt het risico op fouten. Neem onze vestiging in Emmen, die levert veel aan de recyclingsector. Die sector bestelt complete machines in één keer. Door onze insteek met ABPC vanuit verkooporders hoeven we deze maar één keer te plannen, te klokken en te starten/stoppen. Dit werkt veel efficiënter omdat we bij de verkooporder kunnen blijven.”

In Emmen wordt inmiddels 80% van de orders geautomatiseerd ingelezen!

Vestigingen, medewerkers en ook klanten ontzorgen

Met haar automatisering en digitalisering wil Kamp Coating niet alleen haar medewerkers en vestigingen ontzorgen, maar ook haar klanten.

André: “Klanten bestellen vaak het coaten van hun onderdelen of machines heel ver vooruit. Soms stellen zij gaandeweg de aantallen van de door ons te coaten eenheden bij. Dat leidt bij ons tot deelontvangsten en dat is voor ons op het verkoop gebaseerde ICT-systeem een kwaliteitsvraag. De werkvoorbereider schakelt hierop samen met de klant. Dankzij de automatisering van AB kunnen we vervolgens razendsnel een aangepaste orderlevering, met eveneens aangepaste prijzen, en uiteindelijk een kloppende factuur verzenden. Is die aangepaste order klaar? Dan ontvangt de klant vanuit ABPC een bevestigingsmail van de gewijzigde bestelling, allemaal geautomatiseerd door AB. Handig voor de klant om bijvoorbeeld bij een tussentijds gewijzigde order minder transportcapaciteit te hoeven inkopen.”

Wilt u meer lezen over het verhaal van Kamp Coating Group?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---