“Globe+ volledig benutten, van sales tot productie en logistiek.”

Hotraco 'in control' met een centrale IT-omgeving met één totaaladministratie

AB implementeerde voor Hotraco een ERP-oplossing. Dit liep nagenoeg parallel aan een ingrijpende organisatorische aanpassing. Stefan Potma is werkzaam als applicatiebeheerder op de IT-afdeling en Fred Vijverstra is Chief Operations Officer bij Hotraco: “We hebben met AB aan een rijdende auto moeten sleutelen, want tijdens de implementatie liepen al onze processen door. Door de IT-werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, hebben we twee complexe operaties succesvol uitgevoerd. Ons applicatiebeheer en IT zijn verweven, dat heeft deze operatie enorm geholpen.”

Innovatieve totaaloplossingen

Hotraco Group ontwikkelt innovatieve automatiseringssystemen die klanten als totaaloplossing helpen de beste resultaten te behalen in de veehouderij, tuinbouw en gewasbewaring. De specialisten bij Hotraco bouwen in een gecertificeerde productieomgeving alle automatiseringssystemen in eigen huis. Engineering is van groot belang voor systeemintegratie en maatwerk besturingspanelen. Het einddoel? De wensen van de klant verwerken in een gebruiksvriendelijk besturingspaneel.

Behoefte aan één IT-omgeving voor totaaladministratie.

Fred: “AB heeft parallel lopend aan de organisatorische samenvoeging voor ons een centrale ERP-omgeving met één totaaladministratie geïmplementeerd. Alle eerdere losse entiteiten acteren nu vanuit dezelfde omgeving. Daartoe hebben we uiteraard eerst al onze processen aangepast om die vervolgens centraal te automatiseren.” Stefan: “Sommige bedrijfsonderdelen hadden als focus inkoop en productie terwijl voor andere onderdelen bijvoorbeeld verkoop en logistiek belangrijk waren.”

Exact Globe+ wordt volledig benut!

Hotraco ontwikkelt, produceert en verkoopt haar eigen producten. Alle processen zijn in eigen huis. Stefan: “Dit betekent dat we van Exact Globe feitelijk de complete ‘scope’ benutten, van inkoop en verkoop tot productie en logistiek. Inclusief facturatie en alle financiële mogelijkheden. We zijn naar een nieuwe administratie overgestapt waarin wij de basisopzet volgens de huidige standaarden hebben ingericht. Hierdoor kunnen wij de functionaliteiten van Exact, met name MRP, beter benutten.”

Advanced RPA (ABEI) & ABPC

Stefan: “We zetten Proces Control (ABPC) alleen in voor onze logistieke afhandeling. Ons maatwerk maakt op de achtergrond gebruik van RPA, bedoeld om een groot aantal randprocessen te automatiseren. Dan heb ik het over het  eenvoudig kunnen onderhouden van artikelen in bulk. Daarnaast: in de geschetste overgang zijn stapsgewijs allerlei administraties ingevoegd. RPA en Sumatra hebben ons hier enorm bij geholpen, gevoed door de inhoudelijke sturing voor de overzetting van de consultant van AB. Dit leverde ons veel tijdwinst op.”

Ontdek meer over Robot Process Automation

Wilt u meer lezen over het verhaal van Hotraco?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---