Met de Digitale Fabriek ontvangen wij nu alle productiedata digitaal en overzichtelijk!

Voordeel productiedigitalisering Honicel: bijsturen op basis van feiten

Soms gebruikt een productiebedrijf jarenlang Exact Globe, maar benut het maar een deel van de mogelijkheden. Niet door onwil, eerder door onbekendheid. Zo ook Honicel Nederland b.v. uit Zelhem. AB nam Honicel mee in de mogelijkheden en realiseerde voor Honicel een grote digitale sprong voorwaarts met de integratie in Exact Globe van ABMC, Sumatra en een maatwerkoplossing voor palletregistratie. In één geïntegreerd systeem, vergaand gedigitaliseerd.

Maximaal sterk en duurzaam

Honicel ontwikkelt en produceert kartonnen honingraatstructuren. Halffabricaat kernmaterialen voor sandwichconstructies in de luchtvaart- en auto-industrie evenals voor deuren, meubelen en beschermende verpakking. Het betreft een ultralicht materiaal dat door de specifieke honingraatstructuur een enorme druksterkte aan kan, geproduceerd in één procesgang.

Dubbel duurzaam

Duurzaamheid is troef bij Honicel. Dirk Schut, CEO Honicel: “Onze papieren honingraat is 100% geproduceerd van gerecycled papier. Sterker nog: aan het eind van zijn levenscyclus kan de honingraatstructuur opnieuw gerecycled worden voor hergebruik.” Op innovatieve wijze wordt regelmatig het gramsgewicht van het gebruikte papier verlaagd of de celgrootte verhoogd. “Met als resultaat minder benodigd materiaal met gelijkblijvende eigenschappen.”

Revitalisatie Exact Globe

Dirk Schut nam twee jaar geleden Honicel over: “Door allerlei omstandigheden was er onder-geïnvesteerd. Neem Exact Globe, hier al 15 jaar in gebruik, maar met weinig onderhoud en geen maximale benutting. Besloten werd tot een revitalisatie in het gebruik van Exact Globe. In het kielzog hiervan hebben we in overleg met AB hier AB Manufacturing Control (ABMC), de digitale fabriek, aan toegevoegd. Waarom? We kregen voorheen heel weinig digitale informatie over onze productieprocessen, alles verliep via papieren overdracht. Door de koppeling met ABMC ontvangt het management nu alle data die onze productie genereert digitaal en overzichtelijk. Dit is mogelijk door de integratie in Exact van Sumatra, de analyse & rapportage softwareoplossing.” Maar ook de medewerkers aan de machine worden door ABMC digitaal gevoed met opdrachten, benadrukt Dirk: “Na enige aarzeling, want veranderen is nooit leuk, hebben ze het nieuwe systeem inmiddels volledig omarmd. Dit ging ook gemakkelijk omdat tegenwoordig iedereen, ook thuis, werkt met digitale oplossingen.” Ook de administratieve organisatie van het productieproces is gedigitaliseerd, tot en met het scannen van het gereed product dat de vrachtauto ingaat. Hierin wordt Honicel ondersteund door een eveneens nieuwe en maatwerkoplossing voor de palletregistratie.

Wilt u meer lezen over de ervaring van Honicel met nog meer verschillende software oplossingen? Download de derde editie van het ‘MAAK’ magazine via het onderstaande formulier!

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---