“Geïntegreerde IT die hout snijdt”

Hakwood zet RPA van AB in om Exact en hun eigen digitale fabriek te koppelen!

Hakwood is al twee decennia klant bij AB. De kern van de ICT-constellatie is de uitgebalanceerde drie-eenheid van Exact Synergy, RPA (voorheen ABEI) en Sumatra. Een uitdagende en inspirerende relatie omdat Hakwood inmiddels ook zelf veel ICT-kennis heeft vergaard en zelf ook graag oplossingen ontwikkelt. Robert en Mark Hak zijn de directeuren/eigenaren van Hakwood: “Wij houden graag de regie met ICT en AB vervult de waardevolle rol van zowel adviseur als concrete uitvoerder.”

Mondiaal marktleider in luxe houten vloeren

Het Nederlandse familiebedrijf Hakwood in Werkendam produceert verschillende houtproducten zoals houten vloeren, parkettegels, trapoplossingen op maat, houten accessoires en onderhoudsproducten. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Mark en Robert Hak, en heeft het zich ontwikkeld tot een wereldwijde marktleider in het ontwerpen en produceren van luxe houten vloeren van topkwaliteit.

Trouw aan Exact als centraal hart

Hakwood is al lange tijd een stabiele gebruiker van Exact Synergy, samen met inhoudelijke inbreng van AB.

Waarom? Robert: “Exact voorziet prima in onze basisbehoeften. We hebben op Exact mooie add-ons draaien die ongetwijfeld ook zouden kunnen draaien op andere ERP-pakketten, maar we kiezen overtuigd voor de stabiele basis van Exact. En vergeet niet: de inhoudelijke inbreng van AB speelt een grote rol in onze langdurige keuze voor Exact.” Mark: “Zij hebben veel ICT-kennis en onze vragen op het gebied van de maakindustrie sluiten goed aan op hun kennis op dit vlak. Die know-how heeft enorm geholpen om het punt te bereiken waar we nu zijn met een mooie en goed ingerichte Exact-omgeving die voldoet.”
.
.

Onmisbare efficiency van ICT

Hakwood is ICT-technisch goed onderlegd. Mark: “Voor een bedrijf van onze omvang en complexiteit is ICT een cruciale en onmisbare afdeling. Geen enkele afdeling bij Hakwood groeit wat betreft medewerkers, behalve onze ICT-afdeling! Dat zegt iets over de efficiency die wij met onze oplossingen en die van AB bereiken.” Wel hebben de neven een wens. Robert: “We zouden graag zien dat Exact waarmee we nu werken, doorontwikkeld wordt. Gelukkig is Exact bezig met deze doorontwikkeling en wij staan daar zeker voor open!”

RPA: geautomatiseerde controle op processen

“RPA is cruciaal om branche-specifiek het maximale uit je organisatie te halen. Je kunt daar heel veel controle mee uitoefenen op je processen zonder dat je je medewerkers daarmee belast. Deze tool zijn we in staat om diverse applicaties (app’s) te connecten met elkaar, of het nu Exact Globe, Synergy, of onze zelf ontwikkelde digitale fabriek is. Dit gebeurt zelfs gevalideerd. Daar komt bij: RPA is nooit ziek, is consequent en doet 24/7 precies dat wat moet.”

Focus op duurzaamheid

Hakwood zet zich eveneens in voor milieubehoud voor komende generaties. Mark: “Onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan en functioneel te blijven. Ze voldoen aan de strenge duurzaamheidsnormen, bijvoorbeeld de certificering van FSC en EPD. Hakwood-vloeroplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan zowel de LEED als BREEAM-certificering en ondersteunen deze programma’s actief. Hakwood heeft inmiddels ook een vestiging in Amerika.

Robert: “In Amerika ligt een grote afzetmarkt voor ons als vloerenspecialist in de high-end markt. Uiteraard hebben we nu ook een Amerikaanse Exact-licentie. Als je die goed inricht, met de juiste begeleiding, gaat dat moeiteloos. We namen daar de regie in en AB heeft ons daar zeker inhoudelijk in ondersteund, zowel om dit Amerikaanse project vorm te geven alsook met pure ondersteuning in mankracht.”

Wilt u meer lezen over het verhaal van Hakwood?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---