“RPA slaat als het ware bruggen tussen alle ‘eilanden’ in de archipel”

Groenendijk heeft alles in eigen handen met diverse aan elkaar gekoppelde oplossingen

Groenendijk Bedrijfskleding benut een groot aantal oplossingen van AB, zowel standaard als maatwerk. Alle oplossingen communiceren naadloos met elkaar dankzij RPA van AB en zijn cruciaal voor de groei en continuïteit van het bedrijf. John de Ruiter, operationeel directeur: “Wij kunnen niet meer zonder!

Groenendijk Bedrijfskleding: alles in eigen hand

Groenendijk is sinds 1997 totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de Benelux. Het bedrijf houdt alles in eigen hand: van ontwerp tot de productie. En van een persoonlijke webshop per klant tot voorraadbeheer en het logistieke traject. John de Ruiter: “Klanten verlangen naar een steeds snellere levering van hun bedrijfskleding. Door alles zelf te doen, vooral het bedrukken, borduren en vermaken, minimaliseren we onze doorlooptijden.”

Aan elkaar gekoppelde oplossingen zijn inmiddels onmisbaar

Groenendijk Bedrijfskleding werkt sinds 2016 nauw samen met AB. Een groot aantal projecten is succesvol geïmplementeerd. John: “Wij gebruiken meerdere software-oplossingen. Van Globe en Synergy tot en met RPA. Daarnaast benutten we de mogelijkheden van Sumatra en AB Proces Control (ABPC) schermen. Waarom dit essentiële oplossingen voor ons zijn? Feitelijk zijn we een groothandel, maar in de praktijk voelen we ons een techbedrijf. Komen we met een nieuwe klant tot een akkoord? Dan maken we voor die opdrachtgever een klantspecifieke webshop. De dragers van de bijbehorende bedrijfskleding bestellen hierin zelf hun bedrijfskleding. Vervolgens schieten we die order door in ons ERP-systeem en dit genereert direct een strakke afleverdatum voor de klant. Ons geautomatiseerde logistieke systeem kan de orders vervolgens in de juiste volgorde picken. Daarna ziet onze productieafdeling via tablets welke productiehandelingen uitvoering verlangen.

Ter afronding worden de orders geautomatiseerd verstuurd. Zonder de aan elkaar gekoppelde automatisering van deze elementaire onderdelen van ons proces hadden we meer mensen en tijd nodig, met een hogere foutkans.”

RPA organiseert eenvoudige data-uitwisseling

John gaat dieper in op de oplossing Robotic Process Automation (RPA): “We hebben uiteenlopende systemen draaien, bijna een archipel van allerlei applicaties. Maar die moeten allemaal met elkaar kunnen communiceren. Dankzij de praktische oplossing RPA van AB verloopt die data-uitwisseling vele malen eenvoudiger. RPA slaat als het ware bruggen tussen al die ‘eilanden’ in de archipel. Eerst hadden we AB daar intensief voor nodig, maar inmiddels kan onze eigen IT-afdeling ook al bepaalde RPA-taken onderhouden en zelfs voorbereiden. RPA heeft ons heel veel efficiency opgeleverd.”

Ontdek meer over RPA

Mix van standaard en maatwerk

Wat opvalt in de samenwerking tussen AB en Groenendijk Bedrijfskleding is de veelheid aan maatwerk. Zoals koppelingen met de webshops, productieschermen en de interface voor de Kardex kast. Daarnaast benut het bedrijf ook standaardoplossingen. John: “AB bood ons applicaties aan waarin we veel zaken standaard kunnen oplossen. Echter, in onze organisatie koppelen we productiehandelingen aan de logistiek. Om deze uitdaging te kunnen pareren, halen we veel data uit de standaardapplicaties, aangevuld met maatwerk applicaties. Dit laatste is nodig om vanuit de processen ook die systemen goed te laten draaien. Opgeteld hebben we door deze mix van standaard- en maatwerkapplicaties alle benodigde informatie nu zo goed mogelijk voorhanden.”

Lees hier het hele verhaal in MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---