“Exact en AB zijn heel bepalend voor de continuïteit van onze processen”

Diesel Büchli kan met Exact en AB goed georganiseerd groeien

Diesel Büchli en AB werken al bijna twee decennia structureel, professioneel én prettig samen aan mooie ICT-projecten. De kern van de samenwerking is helder: Büchli is met Exact in hoge mate zelfvoorzienend en schakelt AB vooral in als optimalisatiepartner voor haar aanvullende digitalisering. Naast Exact zijn inmiddels ook Scan Sys, Sumatra met ingebouwde SalesDash van AB en ABEI geïmplementeerd. Sander Komen, Operationeel Directeur van Diesel Büchli: “AB ondersteunt ons met de combinatie van meer efficiency én de mogelijkheid om goed georganiseerd te groeien.”

Gerenommeerde merknaam in de automotive

Büchli heeft zich gestaag ontwikkeld tot een toonaangevende dieselspecialist met een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland. Dit innovatieve bedrijf levert inspuitapparatuur, vooral brandstofpompen, injectoren en verstuivers aan automotive en garagebedrijven. Naast nieuwe, ingekochte producten zet Büchli ook zwaar in op hergebruik en recycling van bestaande producten. Veel op voorhand gereviseerde producten liggen al kant-en-klaar op de plank bij Büchli. Door het slimme concept van een snelle ruilkring gebaseerd op statiegeld heeft de klant daardoor minimale downtime. Sander: “Büchli levert razendsnel dankzij een eigen revisievoorraad van bijna 10.000 actuele brandstofpompen en verstuivers!”

AB als optimalisatiepartner

Sander Komen is 14 jaar Senior Data Engineer geweest bij Büchli en is sinds 2023 Operationeel Directeur: “We gebruiken Exact en daar heb ik door mijn vorige functie veel kennis van. Büchli is door die interne expertise van Exact behoorlijk zelfvoorzienend en zelfstandig. Wel zijn we voortdurend in gesprek met AB over uitdagingen in ons bedrijf op het vlak van digitalisering die we signaleren. AB reageert daarop met meerdere alternatieven. De meest aantrekkelijke daaruit werken we vervolgens samen uit in mooie projecten. In die zin is AB voor ons een echte optimalisatiepartner. Dit heeft geleid tot de implementatie van Scan Sys, Sumatra inclusief een door AB gebouwde SalesDash evenals de implementatie van RPA (voorheen ABEI).” Uiteraard borgt AB naadloze koppelingen van dit soort systemen met Exact.

Koppeling gerealiseerd voor webshop

Recent heeft AB bijvoorbeeld een koppeling tot stand gebracht met Brightmotive, een oplossing voor car parts e-commerce. Sander: “Typisch een project, evenals andere, waarin we in nauwe samenspraak met AB snel van plan tot praktijk komen. We starten dan met een functioneel ontwerp, met in dit geval als doel het opzetten van een webshop die naadloos met Exact communiceert. Een voorbeeld? Wijzigen wij een prijs in Exact dan ziet de klant dat direct in de webshop.” De webshop genereert momenteel 30 tot 40% van de omzet. Sander: “Naar verwachting zal dit verder groeien.”

SalesDash: gesegmenteerd inzicht in omzetten en marges

AB heeft een aantal jaren geleden met succes Sumatra geïmplementeerd, inclusief een door AB gebouwde SalesDash. Wat doet Büchli daarmee? Sander: “We zijn blij met de rapportages die het nu oplevert.” Wat doet Sander met de SalesDash? “Die gebruik ik zeker, het hele jaar door. Hele mooie, overzichtelijke dashboards waarmee we onze omzetten en marges kunnen volgen per artikel- en klantgroep in Exact. Maar we raadplegen hem alleen en ontwikkelen deze tool momenteel niet verder om er nog betere rapportages uit te halen. Dat willen we wel graag oppakken, samen met AB.”

Goed georganiseerd groeien

Büchli groeide in de afgelopen jaren steeds met minstens 30 tot 40% per jaar, en heeft nu zelfs vestigingen in België en de rest van de Benelux. Hoe dragen de oplossingen van AB bij aan deze groei? Sander: “De voordelen van de automatisering van AB snijden aan twee kanten. Een combinatie van meer efficiency én de mogelijkheid om goed georganiseerd te groeien. Wanneer je groeit, groeit ook de behoefte aan efficiëntie. We zijn erin geslaagd onze groei dankzij automatisering voor een heel groot deel te absorberen, zonder een evenredige toename in personeel of vierkante meters. We bekijken voortdurend hoe we onze beschikbare ruimte optimaler kunnen benutten of hoe medewerkers door meer efficiency meer kunnen doen op een dag zonder overbelasting. Automatisering van AB helpt ons die efficiencyslagen te maken!”

Bekijk onze events
 • Online Masterclass: 360 graden inzicht met Exact Synergy!
  Dinsdag 24 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online Masterclass: Scheduling- en planningsoplossing Checkmate
  Donderdag 26 september 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
 • Online masterclass: Bespaar kostbare tijd met Scan Sys
  Dinsdag 1 oktober 2024
  10.00 uur
  Online
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---