“Alle werkmaatschappijen kunnen goed met de RPA en Exact oplossingen werken.”

AGAR profiteert van kostenbesparing met Exact en procesvereenvoudiging met RPA

Onder AGAR Holding B.V. vallen 9 betoncentrales evenals Betonpompbedrijf Nijwa, Orion Beton, Diamant Beton, Zandmaatschappij Twenthe en Remix Droge Mortel, elk met hun eigen specialisme. Ieder bedrijf heeft een unieke samenstelling van afgenomen software bij AB. Enkele dochterbedrijven maken ook gebruik van RPA Robotic Process Automation van AB. Meerdere implementaties zijn afgerond en toekomstige trajecten staan gepland. Dick Engbers, CFO AGAR Holding: “De standaardisatie en dus kostenvoordelen die Exact Globe ons brengt, zijn voor al onze werkmaatschappijen aantrekkelijk.”

Winnaar Maakindustrie100 editie 2021

De werkmaatschappijen samen leveren een compleet pakket producten en diensten op het vlak van betonmortel, droge mortel, betonwaren en zand/grind aan klanten door heel Nederland. Het hoofdkantoor van de holding is gevestigd in Hengelo (Ov). AGAR Holding mag zich de trotse winnaar noemen van de Maakindustrie100 editie 2021, de lijst van de 100 best presterende maakbedrijven van Nederland.

Onderhoud te duur

Dick Engbers: “We zijn een kleine drie jaar geleden live gegaan met Exact Globe. De reden? Wij hadden eerder als ERP-pakket Microsoft Dynamics AX. Elke werkmaatschappij in onze groep voerde daar zijn financiële administratie mee uit. Een aantal daarvan had eveneens hun logistieke processen daarop ingericht. Echter, het onderhoud om deze maatwerk-applicatie te updaten werd steeds kostbaarder. En op enig moment bleek dat Microsoft het platform waarop dit pakket draaide niet meer zou onderhouden. Voor ons hét moment om over te stappen op een standaard applicatie die je voordeliger kunt updaten/onderhouden. Na een rondgang kwam Exact als beste naar voren, in combinatie met AB als implementatiepartner.”

Kostenbesparende standaardisatie met Exact

Overtuigd besloten Dick en zijn collega’s de financiële administratie van zowel de holding als alle werkmaatschappijen in Exact onder te brengen: “We merken inmiddels dat we voor al onze werkmaatschappijen goed met de Exact standaardoplossing kunnen werken. We hebben onze processen hierop probleemloos en eenvoudig kunnen inrichten.” In totaal telt AGAR ruim 300 medewerkers en slechts twee daarvan zijn fulltime bezig met ICT. Dick: “We doen geen eigen ontwikkeling en beheer. Door gebruik te maken van standaard Exact-software zonder maatwerk kunnen we het beheer en de verdere ontwikkeling van het ERP-systeem nu toch beter tegen aanvaardbare kosten laten doen.”

Wilt u meer lezen over het verhaal van AGAR?

In het MAAK magazine leest u meer over de ervaring van AGAR Holding Group met de variërende oplossingen  van AB?

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---