“Voorheen nauwelijks grip op de productie.”

Sterisets International blijft maar groeien dankzij Exact

Sterisets wil de grootste ‘medische kit’-pakker worden van Europa. Om hierop voorbereid te zijn wil men inzicht hebben in de performance van de organisatie en de beheersbaarheid van de processen te verhogen. Daarnaast zorgt de verschuiving van activiteiten naar Portugal en de toenemende handelsactiviteiten vanuit Oss ervoor dat de nadruk steeds sterker op logistiek komt te liggen.

‘Voorheen hadden we nauwelijks grip op onze productie. Er was geen zicht op waar orders zich in het proces bevonden en of alle grondstoffen aanwezig waren voor productie. Je hoopte maar dat na 10 weken de producten klaarstonden. Wat dat betreft zijn wij nu met Exact software én de kennis en kunde van AB zéér content. Om een kans op succes te maken moet je in onze branche een excellente service bieden en optimale controle hebben over alle logistieke processen. We waren er een aantal jaren geleden van overtuigd dat we hiervoor naar een eenduidige en integrale besturing toe moesten. Exact software moest uitkomst bieden’, aldus René van Valburg, financieel directeur bij Sterisets International.

Expertise van de bedrijfsprocessen

AB heeft veel branchekennis en deskundigheid op het gebied van productieprocessen. Wat wij ook erg belangrijk vonden was de klik met de mensen van AB. Daarnaast bleek AB een preferred partner van Exact te zijn, over een bewezen implementatie methodiek te beschikken en een kant- en-klare oplossing te bieden voor onze specifieke eisen, zonder aanvullende software. De keuze was daarna snel gemaakt’, aldus René van Valburg.

 

De resultaten

AB heeft voor Sterisets alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd en gestroomlijnd. De tijdsbesparingen zijn indrukwekkend. Bovendien kan Sterisets de samenwerking met haar klanten vanuit de hele wereld, op een zeer hoog professioneel niveau vormgeven en uitvoeren.

Inzicht

Van Valburg: ‘De implementatie van Exact Globe en de eenduidigheid in de aansturing en registratie van onze processen levert ons veel rust op. Wij hebben altijd zo’n 400 orders op de productievloer met een doorlooptijd van circa 10 weken. Voor ons is het belangrijk te kunnen zien in welke fase een order zich bevindt. Als zich ergens in het traject een vertraging voordoet, moet je tijdig ingrijpen en je klant hierover informeren. Dat is heel anders dan vroeger. Toen moesten we de clean rooms in om te gaan kijken. Dan ben je altijd te laat en dat kost veel tijd en geld.

Verbeterde Materials Requirements Planning (MRP)

MRP laat op basis van onze productieplanning de behoefte aan grondstoffen in de tijd zien. We kunnen nu tijdig bestellen wanneer we zien dat grondstoffen uit hun voorraad lopen. Waar productie voorheen nog al eens mis greep, zijn nu alle grondstoffen altijd beschikbaar. Dit leidt natuurlijk ook tot meer rust in onze productieplanning en een hoge leverbetrouwbaarheid. De voorraadverschillen zijn gigantisch naar beneden gegaan en de voorraadtelling hebben we zo voor elkaar.

Minder gegevens invoeren

Over de order entry binnen de Exact software zegt René van Valburg: ‘Binnen Exact hoeven we nu maar één keer een verkooporder in te geven. Deze order wordt door het systeem geleid zonder ergens een nieuwe invoer te doen voor een productie order, bestelling, levering of factuur. De uren die wij besteden aan invoer in het systeem zijn drastisch naar beneden gegaan, waardoor we met een kleine bezetting in de backoffice het volledige bedrijfsproces kunnen aansturen.

Betere kostprijscalculaties

Onze producten zijn qua kostprijs gevoelig voor de dollar en de prijzen op de grondstoffen markt. We zijn nu in staat betere kostprijscalculaties te maken in het Exact systeem en daardoor ook betere nacalculaties. We kunnen dus nu op artikel niveau zien welke marges wij behalen. Ook dat is heel anders dan vroeger.

Exact software biedt Flexibiliteit

Bovendien biedt Exact software ons de flexibiliteit om snel te reageren op marktontwikkelingen en hoeven we geen nee te verkopen als een klant met specifieke wensen komt. Allemaal zakelijke voordelen die lang niet altijd in cijfers zijn uit te drukken’, aldus René van Valburg.

Meer lezen over Exact en MRP 

Bekijk onze events
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---